Etusivu

Hakulomake

Hakuohjeita

Jokaisella tohtoriopiskelijalla tulee olla pääohjaaja. Jokainen opiskelija vastaa itse sopivan pääohjaajan etsimisestä Oulun yliopistosta. Ilman tietoa mahdollisesta sopivasta ohjaajasta sekä ilman hänen kirjallista suostumusta ohjaustehtävään, tohtoriopinto-oikeutta ei voi saada. Hakemukseen tuleekin liittää pääohjaajan kirjallinen suostumus, jossa hän lupautuu väitöstyön ohjaajaksi. Hakijan ja pääohjaajan on varmistuttava siitä, että opiskelijan hyväksymiselle on olemassa ohjaus- ja muut resurssit eli laitosjohtajan tai muun toiminnasta ja taloudesta vastaavan esimiehen suostumus.

Mikäli opiskelija tahtoo tutustua eri tutkimusryhmiin ensimmäisen opiskeluvuoden aikana löytääkseen itselleen sopivimman tutkimusryhmän, jokaiselta ryhmänjohtajalta tulee olla hakuvaiheessa kirjallinen hyväksymisilmoitus. Opiskelijalle voidaan myöntää ehdollinen, enintään vuoden mittainen opinto-oikeus, jos pääohjaaja ei ole varmistunut.

Tohtoriopinto-oikeuden hakemista varten täytetään sähköinen hakulomake, jossa henkilötietojen ja aiempien tutkintotietojen lisäksi esitetään luonnos tutkimussuunnitelmasta sekä selvitys opiskelumotivaatiosta ja urasuunnitelma. Jos opiskelija ei ole vielä päättänyt itselleen sopivinta tutkimusryhmää, hakuvaiheessa voidaan esittää tutkimussuunnitelman sijasta selvitys kiinnostavasta tutkimuskohteesta. Jos opiskelija ei suorita opintoja kokoaikaisena, hakulomakkeessa selvitetään syy opintojen osa-aikaisuuteen. Hakuvaiheessa esitetään myös alustava suunnitelma opinnoista, opintojen rahoituksesta ja aikataulusta. Myös tutkimukseen mahdollisesti liittyviä eettisiä kysymyksiä tulee miettiä jo hakuvaiheessa.

Jokainen tutkijakouluun hakeva tarvitsee vähintään kaksi suosituskirjettä aiemmilta ohjaajiltaan tai muilta, jotka voivat antaa lausunnon opiskelijan aiemmista opinnoista ja/tai tutkimusnäytöistä, heidän yhteystietonsa sekä suhteensa hakijaan.  

Katso myös:

 

Viimeksi päivitetty: 20.5.2014
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+