UniOGS mentorointiohjelman aloitus 2014

Tutkijakoulun ensimmäinen mentorointiohjelma käyntiin

Oulun yliopiston tutkijakoulu (UniOGS) käynnisti 10.11.2014 yhdessä Oulun yliopiston Täydennyskoulutuskeskuksen alumnisuhteiden kanssa ensimmäisen tohtoriopiskelijoille suunnatun mentorointiohjelman. Ohjelman kick-off -tilaisuuden avasi tutkijakoulun dekaani, professori Markku Juntti.

Ohjelmassa on mukana 17 tohtoriopiskelijaa tekniikan, luonnontieteiden, humanististen tieteiden ja lääketieteen aloilta. Heidän 16 mentoriaan edustavat johtotason ammattilaisia akateemiselta alalta sekä julkiselta ja yksityiseltä sektorilta. Mentoreista osa on Oulun yliopiston alumneja ja he tulevat Oulusta, muualta Suomesta sekä ulkomailta. Noin 5 kuukautta kestävän ohjelman aikana työelämästä kokemusta omaavat mentorit auttavat tohtoriopiskelijaa tunnistamaan uramahdollisuuksiaan ja ymmärtämään miten kehittää ja käyttää erilaisia taitoja, joita tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mentorit ja mentoroitavat aloittivat heti tavatessaan innokkaan keskustelun. Positiivisen vastaanoton myötä toivomme mentorointiohjelmalle jatkoa myös ensi vuonna, ja etsimme jo nyt lisää osaavia ammattilaisia, jotka ovat kiinnostuneita ohjaamaan nuoria tutkijoita urallaan eteenpäin.

Kiinnostuitko toimimaan mentorina tutkijakoulun tulevissa ohjelmissa? Ilmoittaudu mentoripooliin tästä linkistä!

Viimeksi päivitetty: 8.6.2016