26.6.2017 Uutinen

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiöltä merkittävä 500 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Riitta ja Jorma J. Takasen Säätiö sr on tehnyt merkittävän 500 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan tekniikan koulutusalalle.

22.6.2017 Uutinen

Nuoret valmistivat astetta hienomman sormihyrrän

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta tarjosi jälleen kesäseteliin oikeutetuille oululaisnuorille mahdollisuuden viettää kaksi mielenkiintoista viikkoa yliopistolla.

22.6.2017 Uutinen

Oulun yliopiston luentosali L2 nimetään presidentti Martti Ahtisaaren mukaan

Oulun yliopiston luentosali L2 nimetään presidentti Martti Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Martti Ahtisaari -saliksi. Perinteinen massaluentosali koki muutama vuosi sitten täydellisen muodonmuutoksen, jonka tuloksena on kaikkea muuta: tuolirivit ovat vaihtuneet terasseiksi, joiden erikokoisissa pöydissä oppiminen tapahtuu yhdessä ja tekniikka tukee oppimista.

21.6.2017 Uutinen

Suomen Akatemialta 2,9 miljoonaa euroa Oulun yliopiston tutkimuksiin

Suomen Akatemia on myöntänyt yhteensä noin 2,9 miljoonaa euroa Oulun yliopistossa tehtäviin tutkimushankkeisiin. Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimus

20.6.2017 Uutinen

Professori Janne Järvinen on vuoden liikkeenjohdon kouluttaja

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutin järjestämän liikkeenjohdon koulutuksen valmistujaisjuhlaa vietettiin 19.6.2017.

20.6.2017 Uutinen

Fortumilta 250 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Fortum Oyj lahjoittaa Oulun yliopistolle 250 000 euroa. Lahjoitus kohdennetaan tekniikan koulutusalalle.

19.6.2017 Uutinen

Koko Kalimenojan veden laatu selvitetään

Kalimenoja on lähes luonnontilainen Oulun pohjoispuolella sijaitseva pieni joki, jonka tila on heikentynyt viime vuosina.

19.6.2017 Uutinen

Helsinki Challengen finalistit valittu

Seitsemän tiimiä on valittu jatkoon valtakunnallisessa Helsinki Challenge -tiedekilpailussa, jonka tarkoitus on kehittää uusia ratkaisuja muuttuvan maailman haasteisiin. Finalistien joukossa on mukana Oulun yliopiston Futurena -tiedetiimi, jonka tavoitteena on 3D-tulostaa toimiva minimunuainen.

16.6.2017 Uutinen

Rehtorin päätös tutkimuseettisessä asiassa

Oulun yliopiston rehtori käynnisti hyvää tieteellistä käytäntöä ja sen loukkausepäilyjä koskevien ohjeiden (HTK 2012-ohje) mukaisen esiselvityksen Edward Duttonin ja Richar

15.6.2017 Uutinen

Nuoria osallistetaan tietotekniikan suunnitteluun tutkimuksella

Oulun yliopiston INTERACT-tutkimusyksikkö tutkii ja rakentaa yhteistyössä Oulun alueen koulujen kanssa toimintamallia lasten valtaistamiseksi tietotekniikan kehittäjiksi ja muokkaajiksi.

15.6.2017 Uutinen

Sigrid Juséliuksen Säätiöltä 300 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Sigrid Juséliuksen Säätiö on tehnyt merkittävän 300 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteelliselle koulutusalalle.

Suomen Akatemia nimittänyt 11 uutta tutkijatohtoria Oulun yliopistoon

Suomen Akatemia on nimittänyt 11 uutta tutkijatohtoria Oulun yliopistoon kaudeksi 1.9.2017–31.8.2020. Biotieteiden ja ympäristön tutkimus:

Summer Sound Gardens: Kesän konserttielämys kasvitieteellisessä puutarhassa

Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään jo kolmatta kertaa elämyksellinen Music in Botanical -sarjan konsertti. Kasvihuoneissa Julia ja Romeo esiintyvät maanantaina 19.6.

Hopean hapettumisen salat selvitetty

Metallipinnan hapettuminen on ilmiönä jokaiselle tuttu. Kaikki ovat nähneet vihreitä kuparikattoja, tummuneita hopealusikoita, harmaata alumiinia ja ruostunutta rautaa.

13.6.2017 Uutinen

Yliopistojen vaikutus Suomen talouteen arviolta 14,2 miljardia euroa

Suomalaisten yliopistojen taloudelliset vaikutukset Suomen talouteen on arvioitu.

12.6.2017 Uutinen

Nokialta 100 000 euron lisälahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Nokia Oyj on päättänyt osallistua Oulun yliopiston meneillään olevaa varainhankintakampanjaan uudella 100 000 euron lahjoituksella.

12.6.2017 Uutinen

EISCAT_3D-sirontatutkan rakentaminen arktiselle alueelle alkaa

Uuden kansainvälisen tieteellisen EISCAT_3D-tutkan rakentamisen aloittamisesta on juuri päätetty.

9.6.2017 Uutinen

Henry Fordin säätiöltä 100 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Henry Fordin säätiö lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopiston tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen. Lahjoitus kohdentuu tekniikan alalle.

9.6.2017 Uutinen

Joka neljännellä urheilijalla syömishäiriökäyttäytymistä

Joka neljännellä aikuisella urheilijalla ja joka viidennellä nuorella urheilijalla esiintyy syömishäiriökäyttäytymistä, selviää ODL Liikuntaklinikan ja Oulun yliopiston tekemästä kansainvälisestä k

8.6.2017 Uutinen

Uusi energiaa keräävä materiaali haastaa paristot

Oulun yliopiston Mikroelektroniikan tutkimusyksikössä on kehitetty uusi materiaali, joka tulevaisuudessa voi korvata erilaisissa pienissä elektronisissa laitteissa, kuten antureissa ja sensoreissa

8.6.2017 Uutinen

Metso lahjoittaa 200 000 euroa Oulun yliopistolle

Metso on tehnyt huomattavan, 200 000 € lahjoituksen Oulun yliopistolle.