22.3.2017 Uutinen

Runsas liikunta saattaa vaikuttaa suotuisasti nikaman kokoon

Suomalainen Selkätutkimusseura ry:n vuoden 2017 tutkimuskilpailun on voittanut lääketieteen kandidaatti Petteri Oura Oulun yliopistosta.

21.3.2017 Uutinen

Viljelykasvien tähteistä korkean jalostusarvon tuotteita

Maatalouden sivutuotteita muutetaan uudella biojalostamokonseptilla korkean jalostusarvon materiaaleiksi.

21.3.2017 Uutinen

Thelma Mäkikyrön säätiöltä merkittävä lahjoitus Oulun yliopiston lääketieteen tutkimukseen

Thelma Mäkikyrön säätiö on tehnyt merkittävän 100 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle.

15.3.2017 Uutinen

Yhteishaussa tarjolla laaja-alaisia tutkinto-ohjelmia – opiskelija voi tarkentaa valintojaan opintojen edetessä

Oulun yliopiston tavoitteena on tehdä opiskelijan opintopolusta mahdollisimman sujuva.

14.3.2017 Uutinen

Uusin rasvakudostutkimus Biocenter Dayn teemana

Elimistömme iskunvaimennin ja pinnanmuotojen muokkaaja, energiavarastomme rasvakudos on saanut viime aikojen tutkimuksissa uusia sävyjä.

9.3.2017 Uutinen

Mehdi Bennisille EURASIP-palkinto

Ejder Bastugin, Mehdi Bennisin, Marios Kountourisin ja Merouane Debbahin artikkelille Cache-enabled Small Cell Networks: Modeling and Tradeoffs, joka julkaistiin Journal on Wireless Commun

9.3.2017 Uutinen

Keski-Pohjanmaan Osuuspankilta 12 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki on lahjoittanut 12 000 euroa Oulun yliopistolle. Lahjoituksen taustalla on yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin toiminta.

8.3.2017 Uutinen

Oulun yliopisto kuudella tieteenalalla maailman parhaiden joukossa

Oulun yliopisto sijoittuu kuudella tieteenalalla maailman parhaiden yliopistojen joukkoon uusimmassa QS-tieteenalarankingissa.

7.3.2017 Uutinen

BiolNet-peli Vuosisadan rakentajat -kilpailun finalistiksi

Oulun yliopiston huippututkimuksesta syntyneeseen ideaan perustuva BiolNet-peli on valittu Vuosisadan rakentajat -kilpailun finaaliin.

6.3.2017 Uutinen

Energiaa keräävälle mineraalilöydölle laaja kansainvälinen huomio

Oulun yliopiston mikroelektroniikan tutkijat ovat löytäneet perovskiitti-mineraalin muodon, jonka avulla auringonvalo, lämpö ja liike voidaa

3.3.2017 Uutinen

Yliopistojen tulevaisuusvisio esiteltiin Brysselissä

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja yhteistyösuhteiden rehtori Matti Sarén osallistuivat 28.2 Brysselissä järjestettyyn seminaariin, jossa käsitellään suom

10. tohtoripromootiossa vihitään 284 nuorta tohtoria

Oulun yliopiston kymmenennessä tohtoripromootiossa 19.–21.5.2017 vihitään 284 nuorta tohtoria. Läsnä olevina vihitään 249 nuorta tohtoria ja poissa olevina 35. Kunniatohtoreita vihitään 23.

28.2.2017 Uutinen

Oulun kaupungilta merkittävä tuki opiskelijoiden kansainvälistymiseen

Oulun kaupunki antaa Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi juhlarahaa Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 400 000 euroa Oulun kaupungin kehittämisrahastosta.

Oulu 5G Hackathon tulee taas

23.2.2017 Uutinen

Tunteiden säätelytaidot oppimisessa tutkimuksen kohteena

Motivaation ja emootioiden säätelytaidot ovat keskeinen edellytys strategiselle ja motivoituneelle oppimiselle ja työskentelylle, sillä ne auttavat sitoutumaan oikeanlaisiin tavoitteisiin ja tekemä

23.2.2017 Uutinen

Mineraalilöytö voi ratkaista pienlaitteiden energiatarpeen

22.2.2017 Uutinen

Maailman harvinaisimmalle puulle omistetun sävellyksen kantaesitys yliopiston puutarhassa

Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa alkaa neljään eri vuodenaikaan liittyvä konserttisarja Music in botanical, jonka ensimmäinen konsertti kuullaan maanantaina 27.2.

22.2.2017 Uutinen

Oulun Duodecim -seura palkitsi Vainion ja Oksasen

Oulun Duodecim-seura on palkinnut Oulun yliopiston kliinisen mikrobiologian professori Olli Vainion Lääkärikouluttajan tunnustuspalkinnolla.

21.2.2017 Uutinen

Helsinki Challenge-tiimit esittäytyvät Pitch Night -tapahtumissa 22.–23.2.

Meneillään olevaan Helsinki Challenge -kilpailuun on valittu kymmenestä suomalaisesta yliopistosta kaksikymmentä tiedetiimiä ratkomaan aikamme suuria haasteita.

20.2.2017 Uutinen

Tekoäly paljastaa sairauksia analysoimalla fysiologisia signaaleja

Sydänsähkökäyrä ja muut signaalimittaukset eivät kerro mitään, ellei niitä analysoida. Oulun yliopiston fysiologisten signaalien analyysiryhmä etsii uusia tapoja tulkita eri mittauksia. Sydämen, hengityksen ja hermoston signaalien ohella tutkimuskohteena ovat ilmeet, eleet ja puhe.

20.2.2017 Uutinen

Aktivoivat pelit voivat innostaa riskinuoria liikkumaan

Pelit voivat saada liikkeelle myös sellaisia nuoria, joita liikunta ei kiinnosta ja elämänhallinnassa on ongelmia.