Erasmus- ja Nordplus-vaihto

Oulun yliopistolla on yhteensä lähes 500 Erasmus-sopimusta ympäri Eurooppaa, vaihtomahdollisuuksia on siis paljon. Sopimukset koskevat kuitenkin aina tiedekuntaa tai tutkinto-ohjelmaa, eli valinnanmahdollisuudet riippuvat siitä mitä alaa opiskelet.

Erasmus-vaihdon päähaku järjestetään keväisin alkaen 15. helmikuuta, jolloin tiedekuntien kv.koordinaattorit tiedottavat opiskelijoita avoimista hakukohteistaan. Erasmus-hausta järjestetään infotilaisuuksia ja tietoa lähetetään myös sähköpostilla.

Toinen, ns. rästihaku järjestetään syyskuun 15. päivä alkaen, silloin voi hakea vielä seuraavaksi kevääksi vaihtoon niihin kohteisiin joihin on jäänyt paikkoja. HUOM! Erasmus-hakujen päättymisaika vaihtelee tiedekunnittain/tutkinto-ohjelmittain.

Kuten kaikkiin hakukohteisiin, myös Erasmus-vaihtoon haetaan tekemällä ensin hakemus SoleMOVE-järjestelmään. Hakemukseen tarvittavat liitteet kannataa tarkistaa omalta kv. koordinaattorilta.

HUOM! SoleMOVEssa tehdyn hyväksynnän ja vahvistuksen jälkeen opiskelija joutuu tekemään hakemuksen myös kohdekorkeakouluun.

Tältä sivulta löytyy linkkejä tiedekuntien omille kv-vaihtosivuille ja Erasmus-sopimuslistoihin eli hakukohteisiin. Lisäksi osalla tiedekunnista on hakuohje, joka kannattaa lukea tarkkaan. Vaihdossa olleiden opiskelijoiden antamat palautteet löytyvät SoleMOVE-järjestelmän etusivulta olevalla hakutoiminnolla. Opiskelijapalautteista löytyy hyviä vinkkejä asumiseen, opiskeluun, matkustamiseen ja muihin käytännön asioihin.

Huom! Kaikki hakukohteet eivät välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävässä rästihaussa!

Erasmus-apurahatiedot löytyvät Apurahat-sivuilta.

Erasmus- ja Nordplus-vaihtotietoa tiedekunnittain

Alla olevassa listassa on linkkejä tiedekuntien kv-vaihtosivuille ja erillisiin hakuohjeisiin. Jos et löydä hakemaasi tietoa, ota yhteyttä oman tiedekuntasi/tutkinto-ohjelmasi kv-koordinaattoriin.

Arkkitehtuurin tiedekunta

Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Kaivannaisalan tiedekunta

Kasvatustieteiden tiedekunta

Kauppakorkeakoulu

Luonnontieteellinen tiedekunta

Lääketieteellinen tiedekunta

Teknillinen tiedekunta

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta

Viimeksi päivitetty: 12.2.2018