Elinikäistä terveyttä edistävät molekylääriset ja ympäristötekijät

Luomme uutta tietoa terveyteen vaikuttavista tekijöistä ja edistämme sen avulla elinikäistä terveyttä. Tutkimme ihmiselämää sikiönkehityksestä vanhuuteen saakka kohteina molekylääriset ja fysiologiset ominaisuudet sekä ympäristölliset, yhteiskunnalliset ja psykososiaaliset tekijät. Yhdistämme ICT-osaamisen terveyden ja palvelujen tutkimukseen uusien innovaatioiden luomiseksi connected health -aihealueella.

Fokusalueen monitieteistä tutkimustoimintaa koordinoi Biocenter Oulu. Tutkimusta tehdään pääasiassa bio- ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa, lääketieteellisessä ja luonnontieteellisessä tiedekunnassa, sekä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa Medical Research Center Oulussa.

Tutustu tutkijaan

Peppi Karppisen tutkimuksen tavoitteena on kehittää uusia lääkkeitä hapenpuutteesta johtuviin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja syöpiin.

Pohjois-Suomen syntymäkohortit antavat arvokasta tietoa terveydestämme

Infrastruktuurit

Oulun yliopiston infrastruktuurit ovat korkean tason tutkimusinfrastruktuureja, jotka palvelevat laajaa asiakaskuntaa avoimen tieteen periaatteella. Biocenter Oulun tutkimusinfrastruktuurit palvelevat akateemisia ja muita asiakkaita tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissa. Nämä infrastruktuurit kuuluvat maanlaajuiseen Biokeskus Suomi -tutkimusinfrastruktuuriverkostoon ja ovat osa kansainvälisiä ESFRI Infrafrontier, Euro-BioImaging ja Instruct -infrastruktuureita. Biopankki Borealis on osa kansallista biopankkiverkostoa.