Arkkitehtuuri

Arkkitehtuuri, Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja arkkitehti (3 v + 2 v)
 

  • Maailman pohjoisin arkkitehtikoulu

  • Monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun

  • Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö

Lue lisää ja hae

Arkkitehtuuri on itsenäinen, vaativa ja kaikkia koskettava taidemuoto. Kaupungit, rakennukset ja tilat ovat kaikki arkkitehtien suunnittelemia. Oulu School of Architecture tarjoaa rennon ja lämminhenkisen tunnelman. Monipuolinen tutkinto-ohjelma tukee opiskelijan omaa urasuuntautumista. Lisäksi opiskelijoita kannustetaan löytämään omat vahvuusalueensa.

Opiskelu perustuu paljolti henkilökohtaiseen ohjaukseen. Suunnitteluharjoitustöitä tehdään sekä itsenäisesti että ryhmätyönä. Keskeisiä tietoja ja taitoja opiskellaan neljän oppiaineryhmän ohjauksessa.

Kandidaatin tutkinnon opetusalat ovat:

  • arkkitehtuurin historia ja korjaussuunnittelu
  • nykyaikainen arkkitehtuuri
  • rakennussuunnittelu
  • yhdyskuntasuunnittelu

Tekniikan kandidaatin tutkinnon jälkeen opiskelija valitsee maisterivaiheen opintosuunnan, joka voi olla rakennussuunnittelu, yhdyskuntasuunnittelu tai englanninkielinen Architectural Design.

Tiedekunnan kansainvälinen toiminta on vilkasta. Tiedekunnassa aloittaa vuosittain myös kansainvälisen maisteriohjelman opiskelijoita. Ulkomailla on puolestaan vaihdossa joka vuosi noin 20 opiskelijaa.

Arkkitehdiksi valmistuneella on erinomaiset valmiudet työskennellä monipuolisissa tehtävissä kotimaassa ja ulkomailla. Työllistyä voi yksityiseen suunnittelutoimistoon, kunnalle tai valtiolle. Arkkitehti on monen näkökulman ja osatekijän ammattilainen, jonka työkenttään vaikuttavat yhteiskunta, ekologia, ekonomia ja tekniikka.