Arkkitehtuuri

Arkkitehtuuri, Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja arkkitehti (3 v + 2 v)
 

  • Tutkinto-ohjelma tarjoaa monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun

  • Tiedekunnan ilmapiiri on kansainvälinen. Lisäksi opiskelijoilla on lukuisia mahdollisuuksia lähteä vaihtoon ulkomaille.

  • Arkkitehti sijoittuu työelämässä yksityiseen suunnittelutoimistoon, kunnalle tai valtiolle. Alalla on tarjolla runsaasti työtehtäviä.

Lue lisää ja hae

Oulu School of Architecture on maailman pohjoisin arkkitehtikoulu ainutlaatuisine ympäristöineen ja haasteineen. Tiedekunnassa on rento ja lämminhenkinen tunnelma. Kanssakäyminen on välitöntä, sillä ihmiset tuntevat toisensa. Monipuolinen tutkinto-ohjelma tukee opiskelijan omaa urasuuntautumista.

Opiskelu perustuu paljolti henkilökohtaiseen ohjaukseen. Keskeisiä tietoja ja taitoja opiskellaan neljän oppiaineryhmän ohjauksessa, joiden opetusalat ovat arkkitehtuurin historia ja korjaussuunnittelu, nykyaikainen arkkitehtuuri, rakennussuunnittelu ja yhdyskuntasuunnittelu.

Tutkinto on kaksiosainen; tekniikan kandidaatin välitutkinnon jälkeen opiskelija valitsee maisterivaiheen opintosuunnan, joka voi olla rakennussuunnittelu, yhdyskuntasuunnittelu tai englanninkielinen Architectural Design.

Tiedekunnan kansainvälinen toiminta on vilkasta. Yhteisvalinnassa valittujen opiskelijoiden lisäksi tiedekunnassa aloittaa vuosittain kymmenkunta kansainvälistä maisterivaiheen opiskelijaa. Ulkomailla on puolestaan vaihdossa joka vuosi noin 20 opiskelijaa.

Arkkitehdiksi valmistuneella on erinomaiset valmiudet työskennellä monipuolisissa tehtävissä kotimaassa ja ulkomailla. Hän on monen näkökulman ja osatekijän ammattilainen, jonka työkenttään vaikuttavat yhteiskunta, ekologia, ekonomia ja tekniikka. Samalla arkkitehtuuri on itsenäinen, vaativa ja kaikkia koskettava taidemuoto. Kaupungit, rakennukset, kadut, julkisivut, tilat, ovet ja ovenkahvat ovat kaikki arkkitehtien suunnittelemaa yhteistä ympäristöämme.