Kaivos- ja rikastustekniikka

Kaivos- ja rikastustekniikka, Kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
 

  • Ainutlaatuinen koulutus Suomessa

  • Rikastus- ja kaivostekniikan osaajista on pulaa

  • Töitä voi saada mistä päin maailmaa tahansa.

Lue lisää ja hae

Kaivannaisalan osaajalla on tiedot ja taidot työskennellä alan teollisuudessa kestävän kehityksen mukaisesti. Rikastuksen kemiallisten ja fysikaalisten ilmiöiden ymmärtäminen sekä tutkittavien malmien mineralogian tuntemus luovat perusedellytykset kestävän kehityksen mukaiselle prosessikehitykselle.

Kaivostoimintaan liittyvät sosiaaliset sekä ympäristö- ja turvallisuusseikat on erityisesti huomioitu kaikissa opintosuunnissa. Opiskelijoiden käytössä on jatkuvatoiminen pienen mittakaavan Minipilot-rikastamo, jollaista ei löydy mistään muusta yliopistosta maailmassa.

Kaivostekniikan diplomi-insinööri tuntee kaivos- ja louhintatekniikkaan liittyvät prosessit ja menetelmät. Rikastustekniikan diplomi-insinööri hallitsee arvomineraalien rikastukseen liittyvät prosessimenetelmät ja ilmiöt. Geofysiikan opintosuunnasta valmistunut osaa erityisesti sovelletun geofysiikan menetelmien perusteet sekä niiden soveltamisen mineraalivarojen etsinnässä, kartoituksessa ja hallinnossa.

Kaivosalan osaajille on kysyntää. Ala tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös siisteistä sisätöistä pitäville.