Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka, Prosessi- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
 

Ympäristötekniikan opinnot tarjoavat

  • opiskelijalle luonnontieteitä hyödyntävän monipuolisen koulutuksen, viihtyisän opiskeluympäristön ja turvallisen opinto-ohjauksen

  • valmistuvalle hyvän työllistyvyyden niin teollisuuden kuin muidenkin toimialojen parissa

  • suoran väylän opiskella rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa

Lue lisää ja hae

Ympäristötekniikka rakentuu prosessitekniikan kanssa samalle laajasti luonnontieteitä (matematiikka, fysiikka, kemia, biologia) hyödyntävälle kivijalalle. Opinnot sisältävät mekaanisia, kemiallisia, aineen ja lämmönsiirtoon liittyviä ilmiöitä sekä luonnon vesiprosessien ymmärtämistä ja hallintaa. Näitä hyödynnetään mm. tehokkaamman ja puhtaamman teollisuustuotannon suunnitteluun ja kehittämiseen, ympäristövaurioiden korjaamiseen sekä kestävään ympäristörakentamiseen.

Valmistuneet diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin asiantuntijatehtäviin ympäri maailman. Valmistuneet työllistyvät tyypillisesti insinööritoimistoihin, julkiselle sektorille, tutkimuslaitoksiin sekä teollisuusyrityksiin.

Työtehtävät ovat tyypillisesti viranomais-, suunnittelu-, kehitys- ja johtotehtäviä. Tehtävänimikkeitä ovat mm. ympäristöinsinööri, vesistösuunnittelija, geosuunnittelija, tuotantopäällikkö ja hydrologi.

Kandidaattiopintojen loppuvaiheessa valitaan oma erikoistumisala useista opintosuunnista. Opintosuunnat kattavat tekniikan alat vesitekniikasta kemiantekniikkaan ja teollisuuden ympäristötekniikasta yhdyskuntatekniikkaan. Ympäristötekniikasta on mahdollista siirtyä kandidaatintutkinnon jälkeen uuteen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Koulutus tuottaa osaamista ilmiöpohjaiseen suunnitteluun ja teollisten sekä luonnonprosessien mallintamiseen. Mallien oikeellisuuden ja käyttökelpoisuuden arviointi kehitystyössä on tärkeää. Koulutuksessa pyritään tuottamaan osaamista, jolla voidaan vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin: korjataan ihmisen pilaamaa luontoa sekä kehitetään teollisuus- ja energiantuotantoa ja yhdyskunta- ja ympäristörakentamista tehokkaaksi pilaamatta ympäristöä.