Tiedettä arktisella asenteella

Oulun yliopisto tuottaa uutta tietoa kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi. Osallistumme globaalien haasteiden ratkaisemiseen yhdistämällä monitieteiset lähestymistavat, korkeatasoisen tutkimuksen ja tuloksellisen yhteistyön. Monet tutkimusyksikkömme edustavat kansainvälistä kärkeä omilla aloillaan. Sijaintimme ihmiskunnan uuden kasvusuunnan, arktisen alueen äärellä tarjoaa monille tutkimuksille ainutlaatuiset olosuhteet.

Viisi kansainvälisesti merkittävää tutkimuksen fokusaluetta

Oulun yliopiston strategia perustuu viiteen monitieteiseen, kansainvälisesti merkittävään tutkimuksen fokusalueeseen:

Monitieteinen tutkimusyhteisö ja laadukkaat infrastruktuurit

Kymmenen tiedekuntamme tutkimusyksiköt muodostavat tiedeyhteisön, jolla on ainutlaatuisia monitieteellisiä vahvuuksia ja tukenaan korkealaatuiset tutkimusinfrastruktuurit. Kompakti tiede- ja teknologiayliopiston yhdistelmä tarjoaa erinomaisen pohjan vaikuttavalle tutkimukselle. Kehitämme systemaattisesti kansainvälisiä ja kotimaisia verkostoja valittujen kumppaniyliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.