Vaihto-opiskelu

Kaikki Oulun yliopiston tutkintoa suorittavat opiskelijat voivat halutessaan lähteä vaihto-opiskelijaksi ja suorittaa osan opinnoistaan ulkomaisessa korkeakoulussa.

Vaihto-opiskelun kesto on 3-12 kuukautta ja lähteä voi, kun on yksi vuosi opintoja suoritettuna Oulun yliopistossa. Opiskelijalla on valittavanaan useita eri ohjelmia ja satoja korkeakouluja. korkeakouluja. Vaihtoon voi lähteä useampaankin kertaan mutta jokaisen ohjelman kautta vain kerran (kaukokohteet, ISEP, north2north, Nordplus-verkostot, FIRST). Poikkeuksena tästä on Erasmus-ohjelma, jonka kautta voi lähteä vaihtoon sekä kandi- että maisteritasolla, yhteensä 12 kk/taso (sisältäen Erasmus-vaihto-opinnot ja Erasmus-harjoittelun). Myös tohtoriopiskelijat voivat lähteä vaihtoon, jos siitä on sovittu vaihtosopimuksessa.

Vaihdon perusrahoituksena toimivat opintoraha, korotettu asumistuki ja opintolaina. Näiden lisäksi vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat myös vaihto-opiskeluapurahan, jonka suuruus riippuu kohteesta ja ohjelmasta.

Vaihto-opiskelijana osallistutaan vastaanottavan yliopiston opetukseen ja opiskelijaelämään paikallisten veroisena ja asutaan opiskelija-asunnossa. Ulkomailla suoritetut opinnot sisällytetään omaan tutkintoon Oulussa. Vaihto-ohjelmien ja sopimusten kautta lähdettäessä ei tarvitse myöskään maksaa mahdollisia lukukausimaksuja.

Jokaisella Oulun yliopiston tiedekunnalla, ja myös joillakin tutkinto-ohjelmilla on oma kv-koordinaattori, jolta saa apua vaihtoasioissa. Kv-koordinaattoreiden yhteystiedot löytyvät täältä. Työnjakona on, että Erasmus- ja Nordplus–vaihdot hoidetaan omassa tiedekunnassa/tutkinto-ohjelmassa ja muut vaihto-kohteet (kaukokohteet, ISEP, FIRST ja north2north-ohjelma) keskitetyissä kv-palveluissa. Joillakin tiedekunnilla on myös omia vaihtokohteita Euroopan ulkopuolella ja niiden hakuprosessit hoitaa tiedekunnan kv-koordinaattori.

Vaihto-opiskelun yleisneuvonnan löydät Telluksesta tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-12. Muina aikoina tavoitat meidät osoitteesta international.office(at)oulu.fi.

Maailma on avoin - lähde vaihtoon!