University of Oulu, 2016

Ilmoittautumisajat ja -paikat

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2018–19 (jatkavat opiskelijat) alkaa 2.5.2018 ja päättyy 12.9.2018.

Kevätlukukaudelle 2019 voit ilmoittautua 1.12.2018–31.1.2019

Ilmoittautuminen OILIssa

Uudet ja jatkavat kirjoilla olevat perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat, joilla on voimassaoleva opiskeluoikeus 1.8.2018 jälkeen voivat tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen OILI-järjestelmällä ilmoittautumisaikana.

Muut erillisen opiskeluoikeuden opiskelijat ilmoittautuvat yliopistoon WebOodissa kts. alla. OILI korvaa vaiheittain WebOodin lukukausi-ilmoittautumisen myös opintojaan jatkavien erillisellä opiskeluoikeudella opiskelevien tapauksessa.

Opintojaan jatkavat opiskelijat kirjautuvat OILIin yliopiston käyttäjätunnuksilla. Kirjautuminen edellyttää lisäksi, että sinulla on Oodissa suomalainen henkilötunnus tai oppijanumero. OILI näyttää ilmoittautumiskelpoiset opiskeluoikeutesi kaikissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Voit tehdä ilmoittautumisen samalla kertaa useampaan korkeakouluun.

Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Maksujen maksaminen tapahtuu OILIssa PayTraililla. Lukukausi-ilmoittautuminen siirtyy Oodiin ja on katsottavissa WebOodin kautta. Ilmoittautuminen siirtyy OILI-järjestelmästä Oodiin ilman isompaa viivettä.

Huom! Jos olet tehnyt lukukausi-ilmoittautumisia WebOodissa tai koulutuksen lähipalveluissa, et näe niitä heti OILIssa. Kokeile kirjautumista seuraavana päivänä uudelleen. OILI saa Oodin tiedot käyttöönsä 1-3 vuorokauden viiveellä.
OILI on korkeakoulujen yhteinen ilmoittautumisjärjestelmä, joka tarkistaa opiskelijan opiskeluoikeudet ja ilmoittautumistiedot Virta-tietovarannon tietojen perusteella. Oodista taas siirtyy Virtaan tietoja kerran vuorokaudessa.

OILI-ilmoittautumiseen tästä

Ilmoittautuminen WebOodissa

WebOodin kautta jatkava opiskelija voi ilmoittautua yliopistoon sekä tarkistaa ja korjata omat yhteystietonsa. Ilmoittautuminen WebOodissa edellyttää, että opiskelijalla on yliopiston käyttäjätunnus. Syksyllä tehty kevätlukukauden poissaoloilmoitus on mahdollista muuttaa läsnäoloksi myös WebOodissa kevätlukukauden ilmoittautumisaikana.

WebOodin käyttö edellyttää yliopiston käyttäjätunnusten lisäksi verkkopankkitunnuksia ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista varten. Tarkemmat käyttöohjeet ovat Oulun yliopiston Oodin Opiskelijan ohjesivulla.

Läsnäoloilmoittautuminen koulutuksen lähipalveluissa

Koulutuksen lähipalveluissa voivat ilmoittautua läsnäolevaksi kaikki opiskelijat. Koulutuksen lähipalvelupisteet sijaitsevat Oulun yliopiston kampusalueella Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Yhteystiedot löydät koulutuksen lähipalveluiden sivuilta.

Ennen ilmoittautumista täytyy maksaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan maksu. Lisätietoa ylioppilaskunnan maksuista löydät tästä.

Ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluissa voi hoitaa joko:

1. lähettämällä sähköpostiviestin koulutuksen lähipalveluihin. Kirjoita viestiin kaikki nimesi ja syntymäaikasi ja laita liitteeksi kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsennmaksusta tai
  2. käymällä koulutuksen lähipalvelupisteessä ja näyttämällä kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta. Ota mukaan opiskelijakortti tai henkilötodistus.

Koulutuksen lähipalveluiden kautta kautta hoidetut ilmoittautumiset kannattaa tehdä hyvissä ajoin jo ennen opintojen alkua, jotta välttää ruuhkat syyskuun alussa.

Opiskelijat, jotka ovat saaneet opiskelupaikan viime vuonna, mutta aloittavat opintonsa vasta nyt, ilmoittautuvat koulutuksen lähipalveluissa ilmoittautumisaikana.

Opiskelijakortti

Ilmoittautumisen jälkeen tietosi päivittyvät digitaaliselle opiskelijakortille, tai voit noutaa voimassaolevan lukuvuositarran muoviseen opiskelijakorttiin.

Ylioppilaskunnalla on oma palvelupiste Linnanmaalla, ks toimiston aukioloajat täältä. Jos et pääse itse noutamaan lukuvuositarraa, voit pyytää sen postitse Ylioppilaskunnasta. Lähetä opiskelijakorttisi sekä palautusosoitteella ja postimerkillä varustettu kirjekuori osoitteeseen:

Oulun yliopiston ylioppilaskunta
90014 Oulun yliopisto

Poissaoloilmoittautuminen

Poissaoloilmoittautumisesta löydät lisätietoa täältä.

Ilmoittautuminen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen

Ellei Oulun yliopiston opiskelija tee ilmoittautumisaikana läsnä- tai poissaoloilmoitusta, hän menettää opiskeluoikeutensa. Saadakseen opiskeluoikeuden takaisin opiskelija täyttää 'Opiskeluoikeuden palautus' -hakemuksen OSAT-järjestelmässä. Hänen tulee maksaa 35 euron uudelleenkirjaamismaksu ja ilmoittautua uudelleen, tämä koskee sekä perustutkinto-opiskelijoita että jatko-opiskelijoita. (Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista 1082/2009).

Viimeksi päivitetty: 16.10.2018