Ilmoittautumisajat ja -paikat

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2017–18 (jatkavat opiskelijat) alkaa 2.5.2017 ja päättyy 12.9.2017.

Kevätlukukaudelle 2018 voit ilmoittautua 1.12.2017–31.1.2018

Ilmoittautuminen OILIssa

Uudet ja jatkavat kirjoilla olevat perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat, joilla on voimassaoleva opiskeluoikeus 1.8.2017 jälkeen voivat tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen OILI-järjestelmällä ilmoittautumisaikana.

Muut erillisen opiskeluoikeuden opiskelijat ilmoittautuvat yliopistoon WebOodissa kts. alla. OILI korvaa vaiheittain WebOodin lukukausi-ilmoittautumisen myös opintojaan jatkavien erillisellä opiskeluoikeudella opiskelevien tapauksessa.

OILIin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla Haka-kirjautumisella. Kirjautuminen edellyttää lisäksi, että sinulla on Oodissa suomalainen henkilötunnus. OILI näyttää ilmoittautumiskelpoiset opinto-oikeutesi kaikissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Voit tehdä ilmoittautumisen samalla kertaa useampaan korkeakouluun.

Maksujen maksaminen tapahtuu OILIssa PayTraililla. Lukukausi-ilmoittautuminen siirtyy Oodiin ja on katsottavissa WebOodin kautta. Ilmoittautuminen siirtyy OILI-järjestelmästä Oodiin ilman isompaa viivettä.

Huom! Jos olet tehnyt lukukausi-ilmoittautumisia WebOodissa tai koulutuksen lähipalveluissa, et näe niitä heti OILIssa. Kokeile kirjautumista seuraavana päivänä uudelleen. OILI saa Oodin tiedot käyttöönsä 1-3 vuorokauden viiveellä.
OILI on korkeakoulujen yhteinen ilmoittautumisjärjestelmä, joka tarkistaa opiskelijan opiskeluoikeudet ja ilmoittautumistiedot Virta-tietovarannon tietojen perusteella. Oodista taas siirtyy Virtaan tietoja kerran vuorokaudessa.

OILI-ilmoittautumiseen tästä

Ilmoittautuminen WebOodissa

WebOodin kautta jatkava opiskelija voi ilmoittautua yliopistoon sekä tarkistaa ja korjata omat yhteystietonsa. Ilmoittautuminen WebOodissa edellyttää, että opiskelijalla on yliopiston käyttäjätunnus. Syksyllä tehty kevätlukukauden poissaoloilmoitus on mahdollista muuttaa läsnäoloksi myös WebOodissa kevätlukukauden ilmoittautumisaikana.

WebOodin käyttö edellyttää yliopiston käyttäjätunnusten lisäksi verkkopankkitunnuksia ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista varten. Tarkemmat käyttöohjeet ovat Oulun yliopiston Oodin Opiskelijan ohjesivulla.

Ilmoittautuminen koulutuksen lähipalveluissa

Koulutuksen lähipalveluissa voivat ilmoittautua kaikki opiskelijat. Opiskelijat, jotka ovat saaneet opiskelupaikan viime vuonna, mutta aloittavat opintonsa vasta nyt, ilmoittautuvat koulutuksen lähipalveluissa 12.9.2017 mennessä. Ilmoittautumisen voi hoitaa joko a) käymällä koulutuksen lähipalvelupisteessä tai b) tulostamalla ilmoittautumislomakkeen opintoasioiden lomakkeet-sivulta ja lähettämällä sekä täytetyn ilmoittautumislomakkeen että kuitin ylioppilaskunnan laskun maksamisesta koulutuksen lähipalveluihin. Tarkemmat yhteystiedot koulutuksen lähipalveluiden sivuilla.

Ennen ilmoittautumista täytyy maksaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan maksu. Lisätietoa ylioppilaskunnan maksuista löydät tästä. Maksukuitti tulee ottaa mukaan koulutuksen lähipalvelupisteelle, mikäli ilmoittautuminen hoidetaan siellä.

Koulutuksen lähipalveluiden kautta kautta hoidetut ilmoittautumiset kannattaa tehdä hyvissä ajoin jo ennen opintojen alkua, jotta välttää ruuhkat syyskuun alussa.

Koulutuksen lähipalvelupisteet sijaitsevat Oulun yliopiston kampusalueella Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Tarkista opintoasioiden aukioloajat koulutuksen lähipalveluiden sivuilta.

Ylioppilaskunnalla on oma palvelupiste Linnanmaalla, ks toimiston aukioloajat täältä. Jos et pääse itse noutamaan lukuvuositarraa, voit pyytää sen postitse Ylioppilaskunnasta. Lähetä opiskelijakorttisi sekä palautusosoitteella ja postimerkillä varustettu kirjekuori osoitteeseen:

Oulun yliopiston ylioppilaskunta
90014 Oulun yliopisto

Läsnäolevaksi ilmoittaudutaan seuraavasti:

• Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu ylioppilaskunnan tilille
  • Ilmoittaudu yliopistoon koulutuksen lähipalvelupisteessä ja täytä yliopiston ilmoittautumis- ja rekisteröitymislomake. Lomake löytyy opintoasioiden lomakkeet-sivulta. Mukana on oltava opiskelijakortti ja jäsenmaksukuitti.

Ylioppilaskuntaan kuulumattomat opiskelijat noudattavat näitä ohjeita soveltuvin osin.

Poissaoloilmoittautuminen

Poissaoloilmoittautumisesta löydät lisätietoa täältä.

Ilmoittautuminen määräajan päättymisen jälkeen

Ellei Oulun yliopiston opiskelija tee ilmoittautumisaikana läsnä- tai poissaoloilmoitusta, hän menettää opiskeluoikeutensa. Saadakseen opiskeluoikeuden takaisin hänen tulee maksaa 35 euron uudelleenkirjaamismaksu ja ilmoittautua uudelleen, tämä koskee sekä perustutkinto-opiskelijoita että jatko-opiskelijoita. (Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista 1082/2009).

Viimeksi päivitetty: 11.12.2017