Ilmoittautumisajat ja -paikat

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2017–18 (vanhat opiskelijat) alkaa 2.5.2017 ja päättyy 12.9.2017.

Ilmoittautuminen OILIssa

Uudet opiskelijat ilmoittautuvat yliopistoon OILI-järjestelmällä.

Kirjoilla olevat tutkinto-opiskelijat, joilla on voimassaoleva opinto-oikeus 1.8.2017 jälkeen ilmoittautuvat ylioistoon OILI-järjestelmällä. Muut kirjoilla olevat opiskelijat ilmoittautuvat yliopistoon WebOodissa kts. alla.

OILI korvaa vaiheittain WebOodin lukukausi-ilmoittautumisen myös opintojaan jatkavien opiskelijoiden tapauksessa.

OILIin kirjaudutaan Haka-kirjautumisella yliopiston käyttäjätunnuksilla. Kirjautuminen edellyttää lisäksi, että sinulla on Oodissa suomalainen henkilötunnus. OILI näyttää ilmoittautumiskelpoiset opinto-oikeutesi kaikissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Voit tehdä ilmoittautumisen samalla kertaa useampaan korkeakouluun.

Huom! Koska OILI on korkeakoulujen yhteinen ilmoittautumisjärjestelmä, se tarkistaa opiskelijan opinto-oikeudet ja ilmoittautumistiedot Virta-tietovarannon tietojen perusteella (ei suoraan Oodista). Oodista siirtyy Virtaan tietoja kerran vuorokaudessa. OILI saa Oodin tiedot käyttöönsä 1-3 vuorokauden viiveellä. Jos siis olet tehnyt lukukausi-ilmoittautumisia WebOodissa tai opiskelijakeskuksessa, et näe niitä heti OILIssa. Ellei ajantasainen tieto näy, kokeile Oiliin kirjautumista seuraavana päivänä uudelleen.

Maksujen maksaminen tapahtuu OILIssa PayTraililla kuten WebOodissa. Lukukausi-ilmoittautuminen siirtyy Oodiin ja on katsottavissa WebOodin kautta. Ilmoittautuminen siirtyy OILI-järjestelmästä Oodiin ilman isompaa viivettä.

Jatkavat opiskelijat: OILI-ilmoittautumiseen tästä.

Ilmoittautuminen WebOodissa

WebOodin kautta ns. vanha opiskelija voi ilmoittautua yliopistoon sekä tarkistaa ja korjata omat yhteystietonsa. Ilmoittautuminen WebOodissa edellyttää, että opiskelijalla on yliopiston käyttäjätunnus. Syksyllä tehty kevätlukukauden poissaoloilmoitus on mahdollista muuttaa läsnäoloksi myös WebOodissa 1.12.2017–31.1.2018.

WebOodin käyttö edellyttää yliopiston käyttäjätunnusten lisäksi ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista varten verkkopankki-tunnuksia. Tarkemmat ohjeet ovat Oulun yliopiston Oodin Opiskelijan ohjesivulla.

Ilmoittautuminen koulutuksen lähipalveluissa

Koulutuksen lähipalveluissa voivat ilmoittautua kaikki opiskelijat. Opiskelijat, jotka ovat saaneet opiskelupaikan viime vuonna, mutta aloittavat opintonsa vasta nyt, ilmoittautuvat koulutuksen lähipalveluissa  12.9.2017 mennessä. Ilmoittautumisen voi hoitaa joko a) käymällä koulutuksen lähipalvelupisteessä tai b) tulostamalla ilmoittautumislomakkeen opintoasioiden lomakkeet-sivulta ja lähettämällä sekä täytetyn ilmoittautumislomakkeen että kuitin ylioppilaskunnan laskun maksamisesta koulutuksen lähipalveluihin. Tarkemmat tiedot koulutuksen lähipalveluiden sivuilla.

Ennen ilmoittautumista täytyy aina muistaa maksaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan maksu. Lisätietoa ylioppilaskunnan maksuista löydät tästä. Maksukuitti tulee ottaa mukaan koulutuksen lähipalvelupisteelle, mikäli ilmoittautuminen hoidetaan siellä. Viime vuonna hyväksytyille, mutta vasta nyt opintonsa aloittaville opiskelijoille lähetetään läsnäolotodistus postitse ilmoittautumisen jälkeen. Läsnäolotodistuksessa on opiskelijanumero, joka täytyy ilmoittaa, kun haet esim. opiskelijakorttia.

Koulutuksen lähipalveluiden kautta kautta hoidetut ilmoittautumiset kannattaa tehdä hyvissä ajoin jo ennen opintojen alkua, jotta välttää ruuhkat syyskuun alussa.

Koulutuksen lähipalvelupisteet sijaitsevat Oulun yliopiston kampusalueella Linnanmaalla. Tarkista opintoasioiden aukioloajat koulutuksen lähipalveluiden sivuilta.

Ylioppilaskunnalla on oma palvelupiste Linnanmaalla, ks toimiston aukioloajat täältä. Jos et pääse itse noutamaan lukuvuositarraa, voit pyytää sen postitse Ylioppilaskunnasta. Lähetä opiskelijakorttisi sekä palautusosoitteella ja postimerkillä varustettu kirjekuori osoitteeseen:

Oulun yliopiston ylioppilaskunta
90014 Oulun yliopisto

Läsnäolevaksi ilmoittaudutaan seuraavasti:

• Maksetaan ylioppilaskunnan jäsenmaksu ylioppilaskunnan tilille
  • Ilmoittaudutaan yliopistoon koulutuksen lähipalvelupisteessä ja täytetään yliopiston ilmoittautumis- ja rekisteröitymislomake. Lomake löytyy opintoasioiden lomakkeet-sivulta. Mukana on oltava opiskelijakortti ja jäsenmaksukuitti.

Ylioppilaskuntaan kuulumattomat opiskelijat noudattavat näitä ohjeita soveltuvin osin.

Poissaoloilmoittautuminen

Poissaoloilmoittautumisesta löydät lisätietoa täältä.

Ilmoittautuminen määräajan päättymisen jälkeen

Ellei Oulun yliopiston opiskelijaluetteloon merkitty opiskelija tee 12.9.2017 mennessä läsnä- tai poissaoloilmoitusta, hän menettää opiskeluoikeutensa. Saadakseen opiskeluoikeuden takaisin hänen tulee maksaa 35 euron uudelleenkirjaamismaksu ja ilmoittautua uudelleen, tämä koskee sekä perustutkinto-opiskelijoita että jatko-opiskelijoita. (Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista 1082/2009).

Viimeksi päivitetty: 18.9.2017