Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Opiskelupaikan vastaanotto, rekisteröinti ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Kaikkien kevään 2017 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko sähköisen OILI -palvelun avulla tai asioimalla Oulun yliopiston opiskelijakeskuksessa. Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna 2016, mutta aloitat opintosi vasta nyt, voit katsoa sinua koskevat ilmoittautumisohjeet tästä.

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen. 

1.7.2017 tai sitä aikaisemmin hyväksymisilmoituksen saaneiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7.2017 (klo 15.00) mennessä.

Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 14 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä. Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa, joka tehdään Oma Opintopolku -palvelun kautta. OILI-palveluun pääsee paikan vastaanottamisen jälkeen. Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 28.8.2017 klo 15:00 mennessä. Kun opiskelija ilmoittautuu OILI-palvelun kautta Oulun yliopiston opiskelijaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Huomaathan, että OILI-palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, pitää ilmoittautuminen hoitaa Oulun yliopiston opiskelijakeskuksessa.

Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan (Oma Opintopolku -palvelussa) että ilmoittautua yliopistoon (OILIssa tai opiskelijakeskuksessa). Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 28.8.2017 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston opiskelijakeskukseen.

Mikäli hoidat ilmoittautumisen opiskelijakeskuksessa, voit jo etukäteen täyttää ja tulostaa ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta. Lomakkeita saa myös opiskelijakeskuksesta.

Oulun yliopiston opiskelijakeskuksen yhteystiedot ja aukioloajat:
Opiskelijakeskus
Opintoasiat
PL 8100
90014 Oulun yliopisto
Käyntiosoite: Erkki Koiso-Kanttilan katu, 2T-ovi, huone KE1020

puh. 029 448 4035
sähköposti: opintoasiat(at)oulu.fi

Tarkista opintoasioiden aukioloajat opiskelijakeskuksen sivulta.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Yliopistolain / ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

  1. suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  2. on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  3. on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

OILI-palvelua käyttäen ei voi ilmoittautua poissaolevaksi Oulun yliopistoon, vaan sinun tulee ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijakeskuksessa.

Lue lisää poissaoloilmoittautumisesta.

Maksut

Läsnäolevaksi ilmoittautuvan tulee maksaa Ylioppilaskunnan jäsenmaksu 109 euroa / lukuvuosi, joka sisältää 54 euron suuruisen terveydenhoitomaksun. Jäsenmaksu on 54,50 euroa lukukautta kohden. Terveydenhoitomaksun osuus on 27 euroa / lukukausi. Jos opiskelija on jo ilmoittautunut johonkin muuhun yliopistoon tai tiedekorkeakouluun ko. lukuvuodeksi ja maksanut sen ylioppilaskunnan jäsenmaksun (maksusta esitettävä kuitti), tulee hänen suorittaa Oulun yliopistoon ilmoittautuessaan jäsenmaksu, josta vähennetään terveydenhoitomaksu. Tällöin perusopiskelijan maksu on 55 e lukuvuodessa ja 27,5 euroa lukukaudessa.

Mikäli olet jo maksanut Ylioppilaskunnan jäsenmaksun johonkin toiseen yliopistoon, tulee sinun maksaa OILI-ilmoittautumisen yhteydessä myös Oulun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Ylimääräisesti maksetun jäsenmaksun voit hakea takaisin Ylioppilaskunnalta.

Käyttäjätunnus

Opintojesi alkaessa saat oman käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä tietohallinnon ylläpitämien opiskelijakoneiden käyttöluvan. Käyttäjätunnus on voimassa niin kauan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi Oulun yliopistoon.

Saat myös yliopistolta sähköpostiosoitteen, johon lähetetään opiskeluaikanasi tärkeitä opintojasi koskevia tietoja.

Lue lisää tietohallinnon opintojen alkaessa-sivulta.

Opiskelijanumero ja opiskelijakortti

Aktivoituasi yliopiston käyttäjätunnuksesi tietohallinnon ohjeistuksen mukaisesti pääset kirjautumaan WebOodiin. Voit katsoa opiskelijanumerosi valitsemalla WebOodin yläpalkin käyttäjäosiossa ’Henkilötiedot’.

Opiskelijakorttiin liittyvät tilaus- ym. ohjeet löytyvät Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sivulta.

Materiaalit

Opiskelija saa opintojen alkaessa opinto-oppaan ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kalenterin. Opinto-oppaat jaetaan tiedekuntien toimesta uusien opiskelijoiden vastaanotto- tai orientaatiotilaisuuksissa tai tiedekunnan ilmoittaman muun käytännön mukaan. Ylioppilaskunnan kalenterit ovat jaossa Linnanmaalla sekä opiskelijakeskuksen odotusaulassa ilman vuoronumeroa että ylioppilaskunnan palvelupisteessä. Lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijat voivat hakea materiaalin myös tiedekuntansa kansliasta, Aapistie 5 A.

Ylioppilaskunnalla on palvelupiste Linnanmaalla sekä Kontinkankaan kampuksella (Aapistie 5).

Viimeksi päivitetty: 28.4.2017