Tietoa opinto-ohjaajalle

Opojen uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeemme, joka julkaistaan muutaman kerran lukukaudessa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa Oulun yliopiston ajankohtaisista asioista, opiskelijavalinnoista ja mahdollisuuksista tutustua yliopistoon.

Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ja niitä käytetään vain Oulun yliopiston markkinointitarkoituksiin.

Tilaa opojen uutiskirje

Viimeisimmät uutiskirjeet

Opojen uutiskirje 4/2016

Opojen uutiskirje 3/2016
Opojen uutiskirje 2/2016
Opojen uutiskirje 1/2016

Tilaa Oulukaverit-opiskelijatiimi vierailulle kouluusi

Oulukaverit on Oulun yliopiston uusi palvelu kouluille. Monialainen opiskelijatiimimme vierailee mielellään koulussasi kertomassa koulutusaloistamme ja Oulusta opiskelukaupunkina. Opotunnit, ruokavälituntiesittelyt, ständin pitäminen, koulusi jatkokoulutusmessuille tai paneeliin osallistuminen - tapoja on monia. Vaihtoehtoisesti voit varata ryhmällesi vierailun yliopistolle, joko Linnanmaan tai Kontinkankaan kampukselle. Esittelyn varauslomake.

Hakeminen yliopistoon, kevään 2017 yhteishaku

Tutustu hakukohteisiimme uudistetuilla koulutustarjonnan sivuilla. Oulun yliopiston Hakijan opas 2017 löytyy täältä.

Oulun yliopistoon haetaan osoitteessa Opintopolku.fi.

Abipäivät

28. Oulun yliopiston Abipäivät järjestettiin 9.-10.11.2016 Linnanmaan kampuksella. Alta löytyvät Abipäivien Opotuvassa pidetyt esitykset.

Opiskelijavalinnan kuulumiset, Anne Talvio

Lukion ainevalintojen merkitys, Jouni Pursiainen

Opopatio

Perinteinen Opopatio-tapahtuma järjestettiin 21.10.2016. Opopation esitykset löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Lisätietoa luonnontieteiden ja tekniikan alan opiskelusta

Oulun yliopiston LUMA-keskuksen OuLUMA.fi-sivusto tarjoaa tietoa luonnontieteiden ja tekniikan alan opiskelusta. Sivustolle on koottu lisäksi opetusmateriaaleja ja tapahtumatietoja.

Kevään 2016 yhteishaun hakijamäärät

Tilastotietoa Oulun yliopistoon hakeneista ja hyväksytyistä sekä edellisten vuosien pisterajoista löydät täältä.

Valmistuneiden työllistyminen

Tutkimus- ja selvitystoimintamme tuottaa säännöllisesti tietoa valmistuneiden työurista ja sijoittumisesta työelämään. Lisäksi seuraamme akateemista työllisyystilannetta Pohjois-Suomessa sekä Oulun yliopistosta valmistuneiden sijoittumista koulutusaloittain. Lue lisää Oulun yliopistosta valmistuneiden työllistymisestä.

Uraseurantakyselyiden tuloksia hyödynnetään myös töissä.fi–verkkopalvelussa. Sivuilta löytyy tietoa siitä, millaisissa tehtävissä korkeakouluissa opiskelleet työskentelevät sekä kertomuksia heidän uratarinoistaan. Olemme koonneet sivuston tueksi vaihtoehtoisia työskentelytapoja eri työelämäkysymysten tiimoilta. Näitä tehtäviä ja harjoituksia voi tehdä yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Viimeksi päivitetty: 24.2.2017