Opintopsykologin ohjauspalvelut

Opintopsykologit auttavat opiskelijoita oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut. Voit siis hakeutua opintopsykologille saadaksesi ohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, ajankäyttöön, jaksamiseen ja stressiin tai jännittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on tarkoitettu kaikille Oulun yliopistossa kirjoilla oleville opiskelijoille.

HOPSin laatimisessa, kurssivalinnoissa ja sivuainevalinnoissa saat apua omaopettajaltasi tai tutkinto-ohjelmasi lähipalveluista. Terveyteen liittyvissä asioissa ole suoraan yhteydessä YTHS:ään.

Esiintymisjännitysryhmän ilmoittautumiseen

Tapaamiset

Keskustelut opintopsykologin kanssa ovat luottamuksellisia ja kestävät tavallisesti noin 45 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla sovitaan mahdollisista jatkotapaamisista ja työskentelyn tavoitteista. Tapaamiskertoja on yleensä 1-5. Tapaamisten tavoitteena on jäsentää opiskelijan tilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja ja parantaa opiskeluedellytyksiä.

Ajanvaraus: opintopsykologien sekä opiskelu- ja uraohjauksen yhteisellä verkkolomakkeella.

Vastaanotto Linnanmaalla: Ajanvarauksella osoitteessa Opintokatu, Koulutuksen lähipalvelupiste, huoneet KE1010-2 ja KE1020-3. Avoin vastaanotto 4.9. alkaen kiireellisissä asioissa tiistaisin klo 9-11 .

Vastaanotto Kontinkankaalla: Ajanvarauksella osoitteessa Aapistie 5B, 3krs. huone F302.

Opintopsykologit: Pia Partanen ja Hilla Marin

Opintopsykologiharjoittelija: Lilli Huttula

Milloin opintopsykologille?

Voit varata aikaa opintopsykologille esimerkiksi seuraavissa asioissa:

• jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö
  • opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjenhallinta
  • opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat, jännittäminen
  • motivaatio-ongelmat
  • jaksaminen ja stressi
  • oppimisvaikeudet
  • palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen

Viimeksi päivitetty: 23.10.2018