Omaopettaja

Oulun yliopistossa jokaiselle uudelle opiskelijalle nimetään omaopettaja, joka ohjaa opiskelijaa vähintään kandivaiheen ajan. Omaopettajatoiminnan tavoitteena on varmistaa opintojen sujuva käynnistyminen sekä tukea opiskelijaa opintojen etenemisessä.

Omaopettaja neuvoo ja ohjaa opiskelijaa opintojen alkuvaiheessa ja perehdyttää opiskelijaa yhdessä pienryhmäohjaajan kanssa yliopisto-opintojen käytäntöihin. Omaopettaja on opiskelijan lähiohjaaja, joka osaa antaa tietoa myös muista opiskelijoille suunnatuista palveluista.

Omaopettaja seuraa opiskelijan opintojen etenemistä sekä tarjoaa tukea ja neuvontaa opiskelun solmukohdissa. Useimmissa tutkinto-ohjelmissa omaopettaja on myös opiskelijan HOPS-ohjaaja ja tukee opiskelijoita HOPS:n laadinnassa.

Jos et tiedä, kuka omaopettajasi on, voit kysyä hänen tietonsa tiedekuntasi koulutuksen lähipalvelusta.

Omaopettajatoimintaa koordinoi Oulun yliopistossa Koulutuspalvelut / Opiskelun tuki. Tiedekunnissa omaopettajatoimintaa koordinoivat nimetyt yhdyshenkilöt.

Viimeksi päivitetty: 4.5.2017