Opiskelija- ja harrastejärjestöt

Opiskelijoiden etuja yliopistolla valvoo  Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY), joka järjestää opiskelijoille erilaisia palveluita ja tapahtumia. Kaikki Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijat ovat OYY:n jäseniä. Voit kääntyä ylioppilaskunnan puoleen kaikissa opiskelua ja opiskelijan arkea koskevissa asioissa Asiantuntijamme ja hallitus ovat täällä sinua varten. OYY tiedottaa muun muassa opiskelijaetuuksista, erilaisista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista. Opiskelijan hyvä elämä on kaiken ylioppilaskunnan toiminnan lähtökohtana.

Aloittaessasi opinnot yliopistossa liityt automaattisesti ylioppilaskunnan jäseneksi. Lukuvuoden alussa maksamallasi ylioppilaskunnan jäsenmaksulla saat käyttöösi jäsenedut ja opiskelijakortin. Jäsenyys takaa sinulle huokeat terveyspalvelut Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS), ja korttia vilauttamalla olet oikeutettu alennukseen niin junassa, bussissa kuin useissa palvelualan liikkeissäkin. Lisäksi saat käyttöösi ylioppilaskunnan opiskelijakalenterin. Ennen kaikkea saat taaksesi ylioppilaskunnan, joka ajaa opiskelijan etuja koulutus- ja sosiaalipolitiikassa ja järjestää myös erilaisia tempauksia ja tapahtumia.

OYY:n piirissä toimii erilaisia yhdistyksiä. Nämä aine- ja harrastejärjestöt ovat olennainen osa opiskelijatoimintaa, ja niiden kautta voit löytää mukavaa tekemistä opiskelujen vastapainoksi, uusia harrastuksia sekä samanhenkisiä kavereita.

Seuraa OYY:aa:

• Facebook: OYY