Harjoittelu antaa osaamista

Useimpien tutkinto-ohjelmien opintoihin kuuluu harjoittelua pakollisena tai vapaavalintaisena. Harjoittelulla tarkoitetaan opiskelijan opintoalaan liittyvää työskentelyä, jossa sovelletaan koulutuksessa opittuja asioita käytäntöön. Harjoittelun pituus ja ajankohta vaihtelee oppiaineittain ja useimmissa tutkinto-ohjelmissa harjoittelun voi tehdä joko Suomessa tai ulkomailla. Harjoittelusta saat lisätietoja oman tutkinto-ohjelman opinto-oppaasta, harjoittelujaksojen opettajilta ja oman tiedekuntasi lähipalvelujen harjoittelun yhteyshenkilöltä.

Harjoittelussa opiskelija pääsee luomaan verkostoja työelämään sekä kartuttamaan oman alan työkokemusta. Harjoittelussa opitaan työelämätaitoja, ja se voi antaa uusia näkökulmia sivuainevalintoihin ja urasuunniteluun. Harjoittelupaikasta voi myös tulla harjoittelijan tulevaisuuden työpaikka. Harjoitteluun kannattaa siis valmistautua huolella.

Oulun yliopisto tukee vuosittain n. 300 tutkinto-opiskelijan harjoittelua myöntämälle heille ns. harjoittelutuen. Harjoittelutuki maksetaan joko suoraan opiskelijalle henkilökohtaisena apurahana (harjoittelu ulkomailla) tai rahallisena korvauksena työnantajalle, joka maksaa opiskelijalle palkkaa.