Harjoittelupaikat

Harjoittelupaikkoja on sekä Suomessa että ulkomailla. Niistä ilmoitetaan eri tavoin. Monesti paras harjoittelupaikka löytyy oman aktiivisuuden ja etsimisen kautta: ota yhteyttä omatoimisesti kiinnostavaan työnantajaan ja huomioi myös yksityisen ja kolmannen sektorin harjoittelumahdollisuudet sekä ulkomaiset harjoittelupaikat.

Suomessa

Vinkkejä harjoittelupaikan löytämiseen voit saada muilta opiskelijoita tai voit kysyä vinkkejä myös laitoksesi henkilökunnalta. Monet löytävät harjoittelupaikan itse, omien verkostojensa avulla. Kannattaa myös lukea harjoittelupalautteita, sieltä voi löytyä hyviä vinkkejä siitä miten harjoittelupaikka on löytynyt.

Korkeakouluopiskelijoita harjoittelijoiksi tai työntekijöiksi etsivät työnantajat käyttävät yliopistojen yhteistä työnvälitysportaalia ja Oulun yliopistolle lähetetyt paikkatarjoukset löydät tästä:

Seuraa myös twitteriä: @InternshipUO/HarjoitteluFI ja @InternshipUO

Työnantajat ilmoittavat harjoittelupaikkoja myös suoraan oppiaineisiin, jotka tiedottavat paikoista opiskelijoille ilmoitustauluilla ja/tai sähköpostitse.

Ulkomailla

Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijana voit suorittaa opintoihin liittyvän harjoittelun myös ulkomailla. Harjoittelu ulkomailla parantaa kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta, edesauttaa suvaitsevaisuutta ja usein myös parantaa koulutuksen jälkeisiä työnsaantimahdollisuuksia. Ulkomainen harjoittelupaikka hankitaan itse ja paikan saatuasi sen kelpoisuus tulee tarkistaa toimialan ja työtehtävien sopivuuden osalta harjoittelun yhteyshenkilöltä.

Oulun yliopistolle ilmoitetut työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset  (sis. mm. Suomen edustustojen harjoittelupaikkailmoitukset)

Seuraa myös twitteriä: @InternshipUO/HarjoitteluSaksa, @InternshipUO/HarjoitteluEU ja @InternshipUO/HarjoitteluKV

Harjoittelupaikkoja ulkomailla:

Viimeksi päivitetty: 4.4.2017