Harjoittelupaikan hakeminen

Harjoittelupaikkoja on sekä Suomessa että ulkomailla. Niistä ilmoitetaan eri tavoin. Monesti paras harjoittelupaikka löytyy oman aktiivisuuden ja etsimisen kautta: ota yhteyttä omatoimisesti kiinnostavaan työnantajaan ja huomioi myös yksityisen ja kolmannen sektorin harjoittelumahdollisuudet sekä ulkomaiset harjoittelupaikat.

Vinkkejä harjoittelupaikan löytämiseen voit saada muilta opiskelijoita tai voit kysyä vinkkejä myös laitoksesi henkilökunnalta. Monet löytävät harjoittelupaikan itse, omien verkostojensa avulla. Kannattaa myös lukea harjoittelupalautteita, sieltä voi löytyä hyviä vinkkejä siitä miten harjoittelupaikka on löytynyt.

Korkeakouluopiskelijoita harjoittelijoiksi tai työntekijöiksi etsivät työnantajat käyttävät yliopistojen yhteistä työnvälitysportaalia. Oulun yliopistolle lähetetyt paikkatarjoukset löydät tästä:

Oulun yliopistolle ilmoitetut työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset

Seuraa myös twitteriä: @InternshipUO/HarjoitteluFI ja @InternshipUO

Työnantajat ilmoittavat harjoittelupaikkoja myös suoraan oppiaineisiin, jotka tiedottavat paikoista opiskelijoille esim. sähköpostitse.

Viimeksi päivitetty: 20.6.2018