Innovaatioekosysteemit

Oulun innovaatioallianssi

Oulun innovaatioallianssin (OIA) tavoitteena on vahvistaa Oulua kansainvälisenä ja Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana kaupunkiseutuna, joka on huippupaikka liiketoiminnan kasvulle ja uusille avauksille. Kahdeksan sopimuskumppanin strateginen yhteenliittymä keskittää Oulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan viiteen ekosysteemiin, joilla Oulu on tarkoitus viedä maailman huipulle:

• Vetovoimainen pohjoinen kaupunki
  • Teollisuus 2026
  • OuluHealth
  • ICT ja digitalisaatio
  • Ketterä kaupallistaminen

Oulun yliopisto johtaa Teollisuus 2026 -ekosysteemin toimintaa. Lisäksi Centre for Health and Technology CHT koordinoi OuluHealth -ekosysteemissä hyvinvointialan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Kansainvälisen liiketoiminnan tutkimuksesta ja koulutuksesta vastaava Martti Ahtisaari Institute of Global Business and Economics MAI on Ketterä kaupallistaminen -ekosysteemin vahva toimija.

Oulun Innovaatioallianssiin kuuluvat Oulun yliopisto, Oulun kaupunki, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, VTT, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä, Luonnonvarakeskus Luke ja Technopolis Oyj.

CEMIS, Kajaani

Kajaanissa toimiva Centre for Measurement and Information Systems CEMIS on Oulun ja Jyväskylän yliopistojen, Kajaanin ammattikorkeakoulun, VTT:n ja CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksen yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut sopimuspohjainen tutkimus- ja koulutuskeskus.

Viimeksi päivitetty: 20.3.2018