Innovaatiokeskukset

Oulun innovaatioallianssin innovaatiokeskukset

Oulun innovaatioallianssin (OIA) tavoitteena on vahvistaa Oulua kansainvälisenä ja Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana kaupunkiseutuna, joka on huippupaikka liiketoiminnan kasvulle ja uusille avauksille. Kahdeksan sopimuskumppanin strateginen yhteenliittymä keskittää Oulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan viiteen ekosysteemiin, joilla Oulu on tarkoitus viedä maailman huipulle:

• Vetovoimainen pohjoinen kaupunki
  • Teollisuus 2026
  • OuluHealth
  • ICT ja digitalisaatio
  • Ketterä kaupallistaminen

Oulun yliopistossa OIA:n tutkimus- ja kehittämisyhteistyö on organisoitu seuraaviin innovaatiokeskuksiin aihealueittain:

Oulun Innovaatioallianssiin kuuluvat Oulun yliopisto, Oulun kaupunki, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, VTT, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Technopolis Oyj.

Kajaani

Kajaanissa toimiva Centre for Measurement and Information Systems CEMIS on Oulun yliopiston, Jyväskylän yliopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja VTT:n yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut sopimuspohjainen tutkimus- ja koulutuskeskus.

Viimeksi päivitetty: 7.11.2016