Harjoittelu ulkomailla on yleensä yksi parhaimmista opiskelijoiden oppimiskokemuksista yliopisto-opintojen aikana. Ulkomaan harjoittelujakso laajentaa kokemusmaailmaa eksponentiaalisesti, oppii seuraamaan globaalia mediaa, kulttuurituntemus ja verkostot laajenevat ja oman alan kielitaito kehittyy. Työnantajatkin arvostavat kansainvälisyystaitoja muuttuvassa ja globaalissa yhteiskunnassa.  Ole utelias ja ota tavoitteeksi oppia työelämätaitoja ulkomailla.

Yliopisto tukee ulkomailla suoritettuja harjoitteluja kolmella tavalla:

• Erasmusharjoittelu: väh. 2 kk harjoittelu EU- ja ETA/EFTA maissa. Opiskelija etsii itsenäisesti harjoittelupaikan, jonka jälkeen voi hakea Erasmustukea yliopistolta.

• Edustustoharjoittelu: väh. 3 kk harjoittelu Suomen ulkomaan edustustoissa ja lähetystöissä. Opiskelija hakee ensin yliopistolta tukilupauksen, jonka jälkeen hakee harjoittelupaikkaa edustustoista.

• Euroopan ulkopuolinen harjoittelu: väh. 2 kk  harjoittelu maissa ja harjoittelukohteissa (edellyttää vähintään 5 opintopisteen suoritusta), jotka eivät ole Erasmusharjoittelun ehdot täyttäviä. Opiskelija etsii itsenäisesti harjoittelupaikan, jonka jälkeen voi hakea tukea yliopistolta.