Genomitieto kiinnosti oululaista elokuvayleisöä

Keskustelu geeneistä kävi vilkkaana Oulun yliopiston Geenit ja yhteiskunta -Argumenta-hankkeen isännöimässä Genetic Me -elokuvaillassa ja sitä seuranneessa keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 27.1. Finnkino Plazassa. Oulussa tilaisuuteen osallistui täysi salillinen yleisöä.

Tilaisuus oli osa Sitran ja DocPointin yhteistyössä järjestämää tapahtumaa, jossa tanskalaisen Pernille Rose Grønkjærin ohjaama Genetic Me -elokuva esitettiin samaan aikaan satelliittinäytöksinä Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Yhteensä näytöksiin osallistui eri paikkakunnilla lähes 700 elokuvakävijää. Kaikilla paikkakunnilla tilaisuutta seurasi keskustelu asiantuntijoiden kanssa.

Genetic Me -elokuva kuvaa oivaltavasti ja yleistajuisesti haluamme ymmärtää ihmisyyttä ja itseämme tieteen avulla. Elokuvassa tanskalainen tiedetoimittaja Lone Frank matkustaa ympäri maailmaa tapaamaan alan huippututkijoita, jotta hän voisi paremmin ymmärtää omaa oikullista persoonallisuuttaan – ja kenties myös muuttaa sitä.

Oulussa paikalla keskustelemassa olivat Geenit ja yhteiskunta -hankkeen koordinaattori Meri Rova, professorit Outi Savolainen ja Seppo Vainio, dosentti Johannes Kettunen, tutkijatohtori Minna Karjalainen ja joukko Oulun yliopiston tiedeviestinnän opiskelijoita. Elokuvan jälkeen keskustelua käytiin muun muassa geenitesteistä ja siitä, missä määrin geenit ja ympäristö muovaavat persoonallisuuttamme.

Meri Rova, Geenit ja yhteiskunta -Argumenta-hanke

Sitran uutinen