Kummiopiskelijat

Oulun yliopisto vastaanottaa vuosittain yli 400 vaihto-opiskelijaa ja yli 100 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa ympäri maailmaa. Viime vuosina opiskelijoita on tullut eniten Keski-Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kaiken kaikkiaan opiskelijoiden joukossa on ollut edustettuna yli 30 kansallisuutta.

Noin puolet Oulun yliopistoon saapuvista vaihto- ja kansainvälisistä tutkinto-opiskelijoista haluavat mukaan kummiperhetoimintaan tutustuakseen myös yliopiston ulkopuoliseen Ouluun ja Suomeen, ihmisiin, kulttuuriin ja arkipäivän elämään.

Opiskelijat saapuvat Ouluun aina lukukauden alussa, ja suurin osa heistä opiskelee täällä yhden lukukauden ajan. Syksyllä saapuvien opiskelijoiden määrä on suurempi kuin keväällä ja syksyisin opiskelijat saapuvat kutakuinkin samaan aikaan syyskuun alussa.

Keväällä tulevien vaihto-opiskelijoiden saapumisajat vaihtelevat enemmän - opiskelijoita saapuu aina tammikuusta huhtikuuhun saakka. Keväällä opiskelijoiden vaihtoajan kestossa on myös enemmän eroja, jotkin opiskelijat viipyvät Oulussa vain pari kolme kuukautta. Tämä luonnollisesti vaikuttaa myös kummiperhetoiminnan aloittamisaikaan ja toiminnan kestoon.

Viimeksi päivitetty: 30.5.2016