Tervetuloa tutustumaan Kummiperhetoimintaan!

Kummiperhetoiminta ei valitettavasti ole toiminnassa lukuvuonna 2017-18. Emme ota tänä aikana myöskään vastaan uusien perheiden hakemuksia.

Kummiperhetoiminta on Oulun yliopiston kansainvälisten palveluiden koordinoimaa vapaaehtoista ystäväperhetoimintaa.

Kyseessä ei ole vaihto-oppilastyylinen isäntäperhetoiminta, vaan opiskelijat asuvat itsenäisesti opiskelja-asunnoissa. Kummiperhetoiminta tarjoaa niin kansainvälisille opiskelijoille kuin perheillekin mahdollisuuden kulttuurivaihtoon ja pieneen kieliharjoitteluun sekä uusiin ystävyyssuhteisiin ja ikimuistoisiin kokemuksiin.

Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja sen määrä ja luonne ovat täysin perheen ja opiskelijan päätettävissä.

Kummiperhetoiminta alkoi Oulun yliopistossa virallisesti vuonna 1995. Tähän mennessä mukana on yli 300 Oulussa tai lähialueella asuvaa perhettä.

Kummiperheenä voi toimia Oulussa tai Oulun seudulla asuva henkilö tai perhe, joka on motivoitunut viettämään yhteistä aikaa ja jakamaan kultuuriaan vaihto-opiskelijan tai kansainvälisen tutkinto-opiskelijan kanssa. Kummiperheen ei tarvitse olla perinteinen ydinperhe, toiminnassa on tälläkin hetkellä mukana myös sinkkuja, lapsettomia pariskuntia, eläkeläispariskuntia, yksinhuoltajaperheitä, uusioperheitä jne.

Opiskelijapariskunnat eivät valitettavasti voi toimia Kummiperheenä, koska Kummiperhe-toiminnan ideana on nimenomaan tarjota vaihto- ja kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen elämänmenoon yliopisto- ja opiskelijamaailman ulkopuolella. Toiminnasta kiinnostuneiden opiskelijoiden kannattaa tutustua opiskelija-kummi -toimintaan, josta saa lisätietoja Kv. palveluista.

Kummiopiskelija on Oulun yliopiston ulkomaalainen vaihto- tai tutkinto-opiskelija, joka on toivonut saavansa paikallisen ystäväperheen, jonka kanssa viettää vapaa-aikaa, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja arkipäivään sekä jakaa omaa kulttuuriaan. Vaihto-opiskelijat viipyvät Oulussa kolmesta kuukaudesta vuoteen, vaihto-ohjelmasta riippuen. Kansainväliset tutkinto-opiskelijat viipyvät Suomessa yleensä noin kaksi vuotta, mutta Kummiperhetoimintaan sitoudutaan kuitenkin vain korkeintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Kotimaan ja kielialuuen lisäksi opiskelijat edustavat eri uskontokuntia, opiskelualoja ja ikäryhmiä.

Yhteystiedot

Lisätietoja kummiperhetoiminnasta saa Oulun yliopiston kansainvälisten asiain yksiköstä. Otamme mielellämme vastaan myös mukana olevien perheiden palautetta ohjelmasta.

Koulutuspalvelut/Kummiperhetoiminta
90014 Oulun yliopisto