Kaukovaihto

Seuraava kaukokohteiden haku on 3-17.10.2017. Haettavana ovat vaihtopaikat syksylle 2018 ja keväälle 2019.

Syksyn lähtijöille 20.04.2017 pidetyn orientaation materiaali löytyy täältä.

Kaukovaihto

Oulun yliopiston kansainvälisten palveluiden vaihtopaikat kaukokohteisiin ovat haettavissa kaksi kertaa vuodessa. Seuraava haku on 3-17.10.2017 ja hakukohteina ovat Oulun yliopiston vaihtokohteet Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, ISEP-ohjelman kohteet Yhdysvalloissa ja muualla. Vaihtoon haetaan joko syyslukukaudeksi 2018 tai kevätlukukaudeksi 2019.

Toinen hakuaika on 16.-31.1.2018 jolloin on haettavissa vaihtopaikat mm. Etelä-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Taiwanissa, Thaimaassa, Venäjällä ja north2north-ohjelman vaihtopaikat Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Myös nämä vaihtopaikat ovat joko syyslukukaudeksi 2018 tai kevätlukukaudeksi 2019.

Koulutuspalvelut koordinoi yhteensä noin 40 Euroopan ulkopuolella olevan kaukokohteen sopimusta, joihin voi hakea kaksi kertaa vuodessa: syyskuussa ja tammikuussa. Lisäksi yliopisto on mukana useissa verkostoissa ja vaihto-ohjelmissa, joissa on tarjolla vaihtokohteita ympäri maailmaa. Osa kohteista on laaja-alaisia, eli niihin voivat hakea kaikki opiskelijat, joille on tarjolla tutkintoon sopivia aineita. Osa sopimuksista on rajattu tietyille aloille ja niihin voivat hakea vain niiden oppiaineiden opiskelijat.
Hakulomake täytetään sähköisesti SoleMOVE-liikkuvuustietokantaan, järjestelmään kirjaudutaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kaukohakujen kaikki kohteet, kohteiden koordinaattorit ja hakuajat (syyskuu/tammikuu) löytyvät täältä. Huom! Syyskuussa ja tammikuussa ovat haettavana eri kohteet!

Kaukohteisiin tarvittavat liitteet

Sähköisen hakemuksen liitteet, jotka (skannataan ja/tai) ladataan järjestelmään. Kaikki tiedostot vain word- tai pdf-muotoisina:

1. Opintosuunnitelma: (opiskelija skannaa järjestelmään). Opintosuunnitelma allekirjoituksineen tehdään kaikkiin haettuihin kohteisiin yhtenä dokumenttina, yksi sivu/vaihtokohde. Tutustu vastaanottavan yliopiston opinto-oppaisiin yliopiston www-sivuilla. Tarkista kohteen oppialakohtaiset rajoitukset kohdekorkeakoulun nettisivuilta. Alan opintoja on oltava suoritettuna mielellään vähintään kaksi vuotta vaihtoon haettaessa. Opiskelijan tulee aina itse varmistaa, että kohdeyliopisto tarjoaa opintoihin soveltuvia kursseja. Mikäli vaihtoajankohdalle ei ole vielä julkaistu opinto-oppaita, tee suunnitelma kuluvan lukuvuoden tarjonnan perusteella. Valitse noin viisi kurssia, ja koosta ne yhdelle sivulle (kurssin nimi, koodi ja kuvaus).  Tarkistuta opintosuunnitelmasi ja pyydä siihen allekirjoitus ja mahdollinen tarkentava lausunto yksikön opintovastaavalta, kv-koordinaattorilta, professorilta tai muulta henkilöltä, joka hoitaa vaihto-opintojen hyväksilukua.

2.Opintosuoritusote: (opiskelija skannaa järjestelmään). Hakemukseen kelpaa vain englanninkielinen suoritusote, jossa näkyy kaikkien opintosuoritusten keskiarvo, saat sen oman tiedekuntasi lähipalvelupisteestä. Kerro opintosuoritusotteen antajalle, että tarvitset otteen opiskelijavaihtoa varten (”opintosuoritusote kv-käyttöön”). Weboodista otettu opintosuorituote ei käy, koska siinä ei näy opintosuoritusten keskiarvo. Valituksi tuleminen edellyttää, että hakija on hakuvaiheessa suorittanut vähintään 45 opintopistettä ja että keskiarvo on vähintään 3.0 tai korkeampi.

3. Kielitaidon todentaminen: Opiskelija skannaa järjestelmään lukion päättötodistuksen, jossa näkyy englannin kielen arvosana. Mikäli hakija kokee, että kielitaito on parempi kuin lukion päättötodistus antaa ymmärtää, suositellaan haettavaksi kielitodistus esim. kieli- ja viestintäkoulutukselta. Hakemukselle voi liittää myös muita mahdollisia kielitaitoa osoittavat todistukset. HUOM! Hakijan kielitaito arvioidaan aina liitetyn kielitodistuksen perusteella.

4. Perustelu: (opiskelija skannaa järjestelmään) ns. Motivation Letter kirjoitetaan englanniksi, ja siihen listataan erityisesti akateemiset ja muut mahdolliset perusteet miksi haluat lähteä vaihtoon. Motivaatiokirje kirjoitetaan ensisijaiseen kohteeseen ja se osoitetaan Oulun yliopiston valintatiimille. HUOM! Maksimipituus 400 sanaa.

Valintaprosessi: Valintakriteereinä käytetään akateemisia perusteluita vaihtoon hakeutumiselle, opintomenestystä ja kielitaitoa. Mahdolliset aiemmat vaihtopaikkojen perusteettomat peruutukset voidaan katsoa heikentäväksi tekijäksi valintoja tehtäessä.

Hakuprosessin eteneminen: Hakuajan päättymisen jälkeen hakemukset arvioidaan ja pisteytetään. Oulun yliopiston ehdokkaat valitsee koulutuspalveluiden valintatiimi. Lopullisen valinnan tekee aina vastaanottava yliopisto.

Haun avautuessa julkaistaan hakukuulutus, joka sisältää kaikki tarkat hakuohjeet, hakuun järjestettävien infosessioiden ajat ja muun hakuun tarvittavan tiedon. Hakukuulutus löytyy täältä ja Avoimet vaihtohaut -sivulta.

Lisätietoja:

Tule tapaamaan meitä Telluksen International Avenuelle, olemme paikalla tiistaisin ja keskiviikkoisin  klo 10-12

sähköpostit international.office(at)oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 18.9.2017