Yokohaman yliopiston toimipiste avattiin Linnanmaalla

Oulun yliopistoon on avattu yliopiston ensimmäinen kansainvälisen kumppanin pysyvä toimipiste, kun Yokohaman yliopiston (YNU) ns. branch officen avajaisia vietettiin 26. elokuuta Linnanmaalla Tellus Innovation Arenassa.

Jo pitkään yhteistyötä tehneet Oulun ja Yokohaman yliopistot tavoittelevat toimipisteen avulla muun muassa tutkimuksen, koulutuksen ja liike-elämän yhteistyötä.

”Yokohaman yliopisto on ensimmäinen kansainvälinen partnerimme, jolla on pysyvä läsnäolo Oulun yliopistossa, samalla toimipiste on Yokohaman yliopiston ensimmäinen koko Euroopassa. Toimipiste auttaa meitä saavuttamaan tavoitteitamme yhteisillä aloilla, kuten hyvinvointiteknologiassa ja langattomassa teknologiassa”, rehtori Jouko Niinimäki sanoi toivottaessaan Yokohaman yliopiston tervetulleeksi Linnanmaan kampukselle.

Yokohaman yliopiston rehtori Yuichi Hasebe näkee toimipisteen Yokohaman yliopistolle tärkeänä väylänä Eurooppaan. ”Akatemia ja yrityselämä voivat toimipisteen avulla kehittää konkreettisesti yhteistyötään”, hän sanoi.

Oulun yliopistolla on ollut vuodesta 2012 alkaen CWC-Nippon-tutkimusinstituutti Yokohamassa, jonka kautta yliopisto koordinoi yhteistyötä Japanissa.

Samassa yhteydessä juhlistettiin Telluksen uutta International Avenueta, väylää, jonka avulla Oulun yliopiston kansainvälisiä palveluja ja verkostoja tehdään näkyviksi ja helposti tavoitettaviksi. Avenuen työpisteisiin odotetaan Yokohaman yliopiston toimipisteen lisäksi myös muita strategisia kansainvälisiä kumppaneita.

Avenuella on valmiina nyt kolme lasikuution mallista työpistettä, joista ensimmäiseen Yokohaman yliopiston toimipiste sijoittuu. Avenuen varrella sijaitsee myös Finnish Room, joka on kansainvälisten kumppaneiden yhteiskäytössä ja toimii muun muassa työpajatilana.

Avajaisten ohjelmanumeroina kuultiin perinteistä japanilaista musiikkia ja nähtiin aikidoa, japanilaista kamppailu-urheilua. Oulussa ratkeaa 26.8. ilmakitaransoiton maailmanmestaruus, minkä kunniaksi avajaisissa esiintyivät vuoden 2015 maailmanmestari Kereel ”Your Daddy” Blumenkrants ja tämän vuoden Japanin mestari Manami ”TAM” Morita.

Pääkuva:

Yokohaman yliopiston toimipisteen avajaisissa juhlallisen nauhanleikkuun suorittivat yhteistyösuhteiden vararehtori Matti Sarén (vas.), rehtori Jouko Niinimäki, Yokohaman yliopiston rehtori Yuichi Hasebe ja vararehtori Fumihiko Nakamura.

Viimeksi päivitetty: 26.8.2016