Avoin seminaari: 5G ja uudet liiketoimintamahdollisuudet

Miten Suomi nostetaan edelläkävijäksi digitalisaation käyttöönotossa? Millaista täysin uudenlaista liiketoimintaa viidennen sukupolven langattomat tiedonsiirtoverkot tulevat mahdollistamaan? Saadaanko matkaviestintoimialan nykyinen raskas säätely purettua? Miten 5G mullistaa operaattoriliiketoiminnan?

Oulun yliopistossa maanantaina 5.9 pidettävän seminaarin aiheena on matkaviestintäalan murros uuden 5G-teknologian myötä. Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa lainsäädännön ja taajuusregulaation muutoksista, joita uudenlaisten edistyksellisten liiketoimintamahdollisuuksien synnyttäminen 5G-verkoissa edellyttää.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications –tutkimusyksikön isännöimä seminaari kokoaa yhteen langattoman tietoliikenteen tutkimuksen, teollisuuden, operaattoreiden ja lainsäädännön edustajat.

Puhujina ja panelisteina ovat teleoperaattoreiden Elisan, Telian ja Finnet-liiton, verkkotoimittajien Nokian, Ericssonin ja Huawein sekä piiritalo MediaTekin, oululaisten suunnitteluyritysten Bittiumin ja Haltianin sekä 5G- tutkimusyksikön CWC:n edustajat.

Kaikille avoin ja maksuton seminaari pidetään Oulun yliopiston päärakennuksen Saalastinsalissa maanantaina 5.9.2016 klo 14.30-17.30.

Tallenne tapahtumasta

Tilaisuus ja ohjelma