Kansainvälisiin maisteriohjelmiin 1425 hakemusta

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin saapui tänä vuonna 1425 hakemusta. Hakuaika päättyi 25.1.2017. Hakemusten määrä laski viime vuoteen verrattuna 15 prosenttia (1673 hakemusta vuonna 2016).

EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten hakijoiden hakemuksia oli nyt 87 prosenttia hakemusten kokonaismäärästä. Viime vuonna vastaava osuus oli 92 prosenttia.

Hakemusten määrän laskua osattiin odottaa, koska suomalaiset yliopistot alkavat tänä vuonna periä opinnoista lukuvuosimaksuja EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta.

”Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, ja siksi monikulttuurinen opiskeluympäristö ja opiskelijayhteisö ovat meille tärkeitä. On ilahduttavaa, että EU- ja ETA-maiden ulkopuolisia hakijoita on edelleen runsaasti”, sanoo koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Oulun yliopiston lukuvuosimaksu ohjelmasta riippuen on 10 000–13 000 euroa. Opiskelija voi saada yliopistolta apurahan lukuvuosimaksun kattamiseen.

Muutokset hakemusten määrissä vaihtelivat aloittain. Osaan tekniikan alan kansainvälisiä maisteriohjelmia hakemusten määrä kasvoi, kun taas osaan kauppatieteiden ohjelmia määrät laskivat.

Viimeksi päivitetty: 27.1.2017