Arinalta 100 000 euron lahjoitus kauppatieteiden vahvistamiseen

Osuuskauppa Arina on lahjoittanut 100 000 euroa Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan. Lahjoitus julkistettiin keskiviikkona 1.2.2017 Arinan oppilaitosyhteistyön teematilaisuudessa Oulussa.

100-vuotista toimintaansa juhliva Osuuskauppa Arina haluaa lahjoituksellaan tukea Oulun yliopiston kauppatieteellisen alan koulutusta ja tutkimusta. Arina haluaa yhdessä yliopiston kanssa vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä, sanoi toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio lahjoituksen julkistustilaisuudessa.

Lahjoituksen vastaanottanut rehtori Jouko Niinimäki kiitti Osuuskauppa Arinaa oppilaitosyhteistyöstä ja aktiivisesta osallistumisesta nuorten osaajien valmentamiseen.

Arina osallistuu merkittävästi tulevaisuuden asiantuntijoiden valmennukseen tarjoamalla opiskelijoille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja sekä opinnäytetöitä. Oulun yliopisto puolestaan on kouluttanut Arinalle kymmeniä asiantuntijoita työskentelemään johto-, myynti- ja markkinointitehtävissä sekä palveluiden kehittämisessä.

Oulun yliopiston lahjoitusvaroihin perustuva pääoma on jo lähes 60 miljoonaa euroa. Pääoman tuotto on merkittävä strateginen rahoitusinstrumentti yliopiston toiminnan vahvistamisessa. Se lisää yliopiston mahdollisuuksia vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja vastata tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

Valtio maksaa 30.6.2017 mennessä yliopistolle tehdyille yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoituksille vastinrahaa.

Viimeksi päivitetty: 2.2.2017