Elämyksellistä oppimista kasvitieteellisessä puutarhassa

Oulun Laanilan lukion luma-ryhmä, yhteensä noin 50 oppilasta, vieraili helmikuisena päivänä yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Oppilaat pääsivät ensimmäistä kertaa itse tekemään puutarhan laboratoriossa kasvien solukkolisäystä. Laboratoriotyön lisäksi oppilaat tutustuivat kasvihuoneisiin ja kuulivat käytännön esimerkkejä solukkolisäyksen soveltamisesta esimerkiksi kasvien suojelussa.

Solukkoviljelmät siirretään alkukasvatuksen jälkeen Laanilan lukiolle, missä kasvatus ja tutkimus jatkuu. Ainakin osa ruusuista tullaan siirtämään kevään myötä multaan ja kenties aikanaan esimerkiksi koulun pihalle. Työtä ohjaa biologian opettajaksi opiskeleva Noora Jääskelä.

Lukiolaisten vierailu oli osa Pohjois-Pohjanmaan maakuntarahaston kärkihanketta, jossa testataan kasvitieteellisen puutarhan toiminnallisia mahdollisuuksia oppimisympäristönä ala- ja yläkouluille sekä lukiolle. Hankkeen työryhmässä ovat Annu Ruotsalainen ja Eerika Virranmäki Oulun yliopistolta ja Jussi Tomberg Oulun kaupungilta.

Viimeksi päivitetty: 16.2.2017