Oulu 5G Hackathon tulee taas

Oulu 5GFWD Hackathon haastaa jälleen maailman kovimmat koodarit ja yritykset ratkomaan haasteita 9.–11. kesäkuuta. Voittajia odottaa yhteensä yli 25 000 €:n palkintopotti. Kilpailuhakemukset tulee jättää viimeistään 12.5.2017.

Tällä kertaa 5G Hackathonin kilpailijat joutuvat ratkomaan Soneran, Nokian ja Oulun yliopistollisen sairaalan kehityshaasteita. Voiko koulua käydä virtuaalilasien avulla puistossa, kun tiedonsiirron nopeus ei ole enää ongelma? Millainen on Nokian digitaalinen tulevaisuuden tehdas? Kuinka supernopea mobiiliteknologia tekee ihmisten sairaalakäynnistä turvallisemman, mukavamman ja nopeamman?

”5G muuttaa elämäämme kaikilla tasoilla. Sen uskomaton nopeus ja minimaalinen viive voivat tehdä työstä turvallisempaa, kun voimme ohjata työkoneita etänä vaarallisissa olosuhteissa. Tai kirurgi voi osallistua sairaalassa konsultaatioon kahvilasta maailman toiselta laidalta. Voimme myös osallistua live-konserttiin eturivissä seisten – kotipihallamme”, Oulun yliopiston 5G-projektipäällikkö Olli Liinamaa.

Nokian Oulun tehtaan prosessit, virtuaalinen Oulun yliopistollinen sairaalaympäristö, VTT:n ja Oulun yliopiston 5G-testilaboratorio sekä Soneran kumppanuus ovat avoinna Oulu 5GFWD Hackathonin osallistujille.

Oulun 5GFWD Hacktahonin järjestelyistä vastaa Ultrahack. Tapahtuman pääjärjestäjiä ovat BusinessOulu, Nokia, Sonera ja Oulun yliopistollinen sairaala.

Lisätietoa 5GFWD:sta – Oulu 5G Innovation Challengesta

Viimeksi päivitetty: 28.2.2017