Oulun kaupunki tukee opiskelijoiden kansainvälistymistä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

Oulun kaupungilta merkittävä tuki opiskelijoiden kansainvälistymiseen

Oulun kaupunki antaa Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi juhlarahaa Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 400 000 euroa Oulun kaupungin kehittämisrahastosta. Rahoituksen tarkoituksena on Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kansainvälistymisen aktivointi ja tukeminen. Kohderyhmänä ovat kotimaiset ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat. Tavoitteena on, että opiskelijoiden kansainvälisen liikkuvuuden avulla lisätään Oulun kaupungin yritysten ja yhteisöjen elinvoimaa, osaamispohjaa sekä laajennetaan niiden kansainvälisiä verkostoja.

Yhteissumma 400 000 euroa lahjoitetaan molemmille korkeakouluille erikseen ja Oulun yliopiston saama tuki on 240 000 euroa. Kansainvälinen opiskelijakokemus, vaihto-ohjelmat ja kansainväliset maisteriohjelmat ovat keskeinen osa Oulun yliopiston koulutuksen kokonaisuutta. Yliopisto kiittää lämpimästi kaupunkia merkittävästä lisäpanoksesta kansainvälistymisen hyväksi.

Viimeksi päivitetty: 28.2.2017