Oulun yliopistoon 10 532 hakijaa korkeakoulujen yhteishaussa

Oulun yliopistoon haki korkeakoulujen tämän kevään yhteishaussa yhteensä 10 532 henkilöä. Luku sisältää sekä kandiohjelmiin että kotimaisiin maisteriohjelmiin hakeneet. Oulun yliopiston ykkösvaihtoehdokseen oli laittanut näistä yli puolet, 5 567 hakijaa. Oulun yliopiston vetovoima on hienoisessa nousussa.

Suosituimpia aloja olivat edellisten vuosien tapaan kauppatieteet, lääketiede ja luokanopettajakoulutus. Hakijamäärä kasvoi erityisesti kauppatieteiden, logopedian, lääketieteen sekä tuotantotalouden hakukohteissa.

Aloituspaikkoja kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin on tarjolla 2 131, joten opiskelupaikan tulee samaan tänä vuonna keskimäärin joka viides Oulun yliopistoon hakeneista.

Opiskelijavalinnan seuraava vaihe on pääsykokeet. Oulun yliopisto ei lähetä erillistä kutsua valintakokeisiin, ellei valintaperusteissa toisin mainita. Valintakoejoista ja niihin valmistautumisesta löytyy lisätietoa täältä.

Opiskelijavalinnan tuloksia julkaistaan aikaisintaan 12.5.2017, ja kaikki tulokset myös monivaiheisista valinnoista ovat selvillä viimeistään 30.6.2017. Opiskelupaikka on otettava vastaan 14.7.2017 klo 15.00 mennessä Opintopolussa. Valintojen etenemistä voi seurata Oma Opintopolku -palvelussa.

Hakijamääriin saattaa tulla vielä tarkistusvaiheessa pieniä muutoksia.

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli tammikuussa päättyneessä omassa haussaan tänä vuonna 1425 hakemusta.

Viimeksi päivitetty: 6.4.2017