Oulun yliopisto menestyy erinomaisesti samanikäisten yliopistojen vertailussa

Oulun yliopisto menestyy erinomaisesti 1940-ja 1960 -luvuilla perustettujen yliopistojen joukossa maailmassa. Times Higher Education -yliopistoranking sijoittaa Oulun yliopiston sijalle 36. maailman parhaiden 50-70 vuoden ikäisten yliopistojen joukossa. Niiden perustamisvuosi sijoittuu aikavälille 1946-1966, jolloin yliopistoja perustettiin sodan jälkeisessä maailmassa erityisen runsaasti (Golden Age). Oulun yliopisto on perustettu vuonna 1958.

Oulun yliopisto sijoittuu pohjoismaisista 50-70 vuoden ikäisistä yliopistoista peräti kolmanneksi. Suomesta listalle pääsee myös Tampereen teknillinen yliopisto, jonka sijoitusväli on 51-100. Rankingin ykkönen on yhdysvaltalainen Kalifornian yliopisto, San Diego.

THE –world`s university rankings julkisti Golden Age -yliopistojen rankingin nuorten yliopistojen –rankingin 2017 tulosten yhteydessä (alle 50-vuotiaat yliopistot). Vertailuissa on käytetty samoja kriteerejä kuin varsinaisessa Times Higher Education –rankingissa; sekä opetuksen että tutkimuksen painoarvo on 30 %, sitaatioiden 30%, kansainvälistymisen 7,5% ja teollisuusyhteyksien 2,5%.

Young University Rankings 2017: Golden Age universities

THE –world`s university rankings