Mikroyrittäjyydelle oma rahasto ja sijoitus

Nivalan kaupunki sijoittaa Kerttu Saalasti Säätiön vasta perustettuun mikroyrittäjyysrahastoon 10 000 euroa. Kerttu Saalasti Säätiö tukee Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin toimintaa. Instituutin johtajan Ville Isoherrasen mukaan rahaston varoja tullaan käyttämään mikroyrittäjyyden tutkimukseen sekä tukemaan suunnitellun Mikroyrittäjyyskeskuksen toimintaa.

”Nivalan kaupungin sijoitus on merkittävä avaus. Instituutti toimii juurevasti alueella ja laajentaa kansainvälistä toimintaansa.”, Isoherranen toteaa.

Mikroyrityksiä on tutkittu vain vähän niiden taloudelliseen painoarvoon nähden. Tutkimusjohtaja Matti Muhoksen mukaan mikroyrityksissä on suuri kasvun ja kansainvälistymisen potentiaali.

”Tavoitteemme on tehdä mikroyritysten merkitys näkyväksi. Haluamme lisätä luotettavaa, tutkittua tietoa mikroyritysten toiminnasta ja toimintaympäristön haasteista päätöksenteon ja yritysneuvonnan tueksi, Muhos kertoo Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE:n toiminnasta.

Nivalan kaupunginvaltuusto teki sijoituspäätöksen kaupungin 150 -vuotisjuhlakokouksen yhteydessä.

”Yrittäjyys luo pohjan elinvoimaisuudelle. Nivalan kaupunki tekee aktiivista yhteistyötä yritysten kanssa ja haluaa kehittää sitä edelleen, kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu sanoi.

”Yliopiston yksikön toiminta mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja metallialan osaamisen kehittämisessä on erittäin merkittävää koko alueelle.

www.kerttusaalastisaatio.fi

www.oulu.fi/ksi