Oulun yliopiston 10. tohtoripromootio osana Suomi 100 -juhlavuotta

Oulun yliopiston kymmenes, kaikkien tiedekuntien yhteinen tohtoripromootio pidetään 19.–21.5.2017. Promootiossa vihitään 23 kunniatohtoria ja 283 nuorta tohtoria yliopiston kymmenestä tiedekunnasta.

Tohtoripromootio on yliopiston suurin ja perinteisin akateeminen juhla, joka Oulun yliopistossa järjestetään neljän vuoden välein. Oulun yliopiston 10. tohtoripromootio on hyväksytty meneillään olevan Suomi 100 vuotta -juhlavuoden ohjelmaan.

Pääjuhla lauantaina 20.5.

Kunniatohtorit ja nuoret tohtorit vihitään promootiojuhlassa lauantaina 20.5. klo 12.00 alkaen Linnanmaan Saalastinsalissa. Vihkiäisjuhlassa vihittäville luovutetaan tohtorin tunnukset, hattu, miekka ja diplomi.

Pääjuhlaan osallistuu vihittävien tohtoreiden lisäksi lähes vastaava määrä heidän seuralaisiaan, omaisiaan ja kutsuvieraita, ja kaikkiaan Linnanmaalle kokoontuu yhteensä yli 900 henkilöä. Osa vieraista seuraa vihkimisjuhlaa valkokankaalta Linnanmaan isossa luentosalissa.

Eniten nuoria tohtoreita vihitään lääketieteellisestä tiedekunnasta sen eri aloilta yhteensä 94. Tekniikan aloilta nuoria tohtoreita vihitään 90, luonnontieteistä 40, humanistisista ja kasvatustieteistä 37 ja kauppatieteistä 19.

Promootiokulkue Oulun keskustassa

Vihityt kunniatohtorit ja nuoret tohtorit sekä muu juhlaväki näyttäytyvät kaupunkilaisille juhlallisessa promootiokulkueessa, joka järjestetään lauantaina 20.5. Oulun keskustassa. Kulkue lähtee Mannerheimin puistosta noin klo 15.30 ja kulkee kohti Tuomiokirkkoa Rotuaaria pitkin

(säävaraus: ei sateella ja kovalla tuulella).

Promootioon kuuluvat, osallistujille ja kutsuvieraille tarkoitetut muut tilaisuudet ovat:

Miekanhiojaiset perjantaina 19.5. klo 19.00, Hotelli-ravintola Lasaretti

Promootiopäivälliset ja tanssiaiset lauantaina 20.5. klo 19.00, Ouluhalli