Oulun yliopiston sijoitus ennallaan Leidenin julkaisurankingissa

Oulun yliopisto sijoittuu sijalle 481 ja Suomen yliopistojen joukossa neljänneksi Leidenin yliopiston tämän vuotisessa CWTS-rankingissa. Viime vuonna Oulun sijoitus oli 485.

Laadullisilla kriteereillä arvioituna Oulun yliopiston sijoitus on parantunut enemmän.  Ottamalla huomioon ne julkaisut, jotka sijoittuvat omalla alallaan eniten siteerattuun 10 prosenttiin, Oulun yliopisto kokonaissijoitus on noussut 20-40 sijalla sijoille 441-457.

Leidenin CWTS-ranking listaa maailman yliopistoja niiden julkaisujen perusteella. Mukana oli tänä vuonna yli 900 yliopistoa ympäri maailmaa ja 8 yliopistoa Suomesta.

CWTS-ranking käyttää vertailuaineistonaan julkaisutietoja, jotka ovat peräisin Web of Science -tietokannasta. Se ottaa huomioon ne julkaisut, jotka sijoittuvat omalla alallaan eniten siteerattuun 10 prosenttiin. Arvioinnissa käytetään ns. ositettua laskentatapaa eli julkaisun painotus on alempi, jos kirjoittajia on useasta yliopistosta.

Viimeksi päivitetty: 22.5.2017