ArticFinland.fi esittelee arktista tutkimusta

Uusittu ArticFinland.fi -verkkosivusto esittelee laajasti Suomen arktista toimintaa, tutkimusta, politiikkaa ja taloutta sekä suomeksi että englanniksi.

ArticFinland.fi -sivustolla on esillä myös Oulun yliopisto, jossa tehdään monipuolista arktista tutkimusta. Oulun osaamisaloja ovat kestävä kaivostoiminta ja tuotantoteknologiat, ääriolosuhteisiin soveltuvat teknologiat, arktinen logistiikka ja etäisyyksiä voittava teknologia, aeronomia ja ilmakehän kemia, arktisen ympäristön muutos, terveys pohjoisissa elinympäristöissä sekä saamen kielten ja kulttuurin tutkimus. Oulun yliopiston Thule-instituutista johdetaan Arktisen yliopiston (University of the Arctic) tutkimustoimistoa sekä temaattisten verkostojen koordinaatiota.

Suomen arktisena porttina maailmalle toimiva ArticFinland.fi-sivusto julkaisee lisäksi uutisia Suomen arktisista tapahtumista ja toiminnasta sekä pidempiä arktisuuteen liittyviä juttuja.

Suomi on juuri aloittanut kansainvälisen Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana. Verkkosivustoa ylläpitää Lapin yliopiston Arktinen keskus.

ArticFinland: www.arcticfinland.fi/en

Twitter:@ArticFinlandia