University of Oulu, 2016

Metso lahjoittaa 200 000 euroa Oulun yliopistolle

Metso on tehnyt huomattavan, 200 000 € lahjoituksen Oulun yliopistolle. Lahjoitus on osa yrityksen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa, johon liittyen se jakaa yhteensä miljoona euroa kolmelle suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksen jakavat Oulun yliopiston lisäksi Tampereen teknillinen yliopisto ja Aalto-yliopisto.

"Mahdollisuus jatkuvaan monipuoliseen tieteelliseen tutkimustyöhön yliopistojen ja yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa on keskeistä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. On myös erinomaisen tärkeää, että yliopistojen koulutusohjelmista valmistuu huippuosaajia, joiden tietotaidot mahdollistavat yritysten uudistumiskyvyn ja menestyksen. Lahjoituksellamme haluamme tukea meille keskeisiä tieteenaloja edustavien yliopistojen kykyä tarjota kansainvälisesti kilpailukykyistä tieteellistä tutkimusta ja koulutusta,” sanoo Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

Metso on alallaan maailman johtavia teollisuusyrityksiä, joka palvelee kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Metso on tehnyt vuosikymmeniä yhteistyötä yliopistojen kanssa eri puolilla maailmaa.

”Arvostamme kumppanuutta Metso Oyj:n kanssa. Jaamme yhteiset tavoitteet ja arvot, joihin kuuluvat mm. luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen ja uusien innovaatioiden hakeminen. Yhteistyön rajapintoja löytyy useilla tieteenaloilla. Olemme kouluttaneet monia osaajia Metson avainpaikoille ja parhaillaankin opiskelijoitamme on harjoittelussa ja opinnäyteprojekteissa yhtiön palveluksessa. Tutkimusyhteistyö liittyy etenkin prosessi- ja ympäristötekniikkaan, mittaustekniikkaan ja kaivannaisalaan. Toivon että voimme edelleen tiivistää ja yhteistyötämme ja edistää yhteisiä tavoitteitamme projektitoiminnan kautta”, kertoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Metson lahjoitus nostaa Oulun yliopiston v. 2014 alkaneen varainhankintakampanjan tuloksen yli 9,5 miljoonaan euroon. Valtion lupaama vastinrahoitus 30.6.2017 mennessä tehdyille lahjoituksille kasvattaa pääomaa noin 20 miljoonaan euroon.

Lahjoitukset Oulun yliopistolle

Viimeksi päivitetty: 8.6.2017