Futurena äänestettiin suoraan Helsinki Challengen finaaliin

Oulun yliopiston Futurena –tiedetiimi äänestettiin eilen illalla suoraan tiedepohjaisen ideakilpailun Helsinki Challengen finaaliin. Futurena -tiimin idea 3D tulostettavasta munuaisesta sekä vaikuttava pitchausesitys vetosivat parhaiten yleisöön kaikkiaan kahdenkymmenen semifinalistin esityksen joukosta.

Helsingissä järjestetyssä semifinaalista vain voittaja selvisi suoraan finaaliin. Loput kuusi finalistitiimiä valitsee kansainvälinen tuomaristo 19. kesäkuuta. Tarjolla finaaliin on edelleen toinen oululainen tiedetiimi Myonit.

Oulun yliopiston Futurena-tiimi aikoo kasvattaa munuaissoluista minimunuaisia, joita voidaan käyttää esimerkiksi lääkkeiden testaukseen. Lisäksi potilaan omista soluista kasvatettujen minimunuaisten avulla voidaan tutkia, millainen lääkitys sopisi kullekin parhaiten. Tiimin lopullisena tavoitteena on tulostaa ja kasvattaa munuaissoluista täysin toimivia 3D-munuaisia esimerkiksi elinsiirtoa tarvitseville.

Helsinki Challenge on tammikuussa alkanut ja marraskuussa 2017 päättyvä ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa tutkijaryhmät kehittävät tiedepohjaisia ratkaisuja, joilla ihmiskunta pääsee kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kilpailussa tiimejä auttavat asiantuntijat, päättäjät sekä teollisuuden ja liike-elämän edustajat. Voittosumma on 375 000 euroa.

Helsinki Challenge toteutetaan suomalaisten yliopistojen yhteistyönä ja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Helsingin yliopiston kanssa kilpailun järjestävät Aalto-yliopisto, Hanken Svenska Handelshögskolan, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Semifinalistien pitchaus –esitykset 6.-7.6

@TeamFuturena