Henry Fordin säätiöltä 100 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Henry Fordin säätiö lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopiston tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen. Lahjoitus kohdentuu tekniikan alalle.

Fordin Suomen toimitusjohtaja Hannu Pärssinen arvioi positiivisesti Oulun yliopiston tutkimus- ja kehitystoimintaa uusissa digitaalisissa järjestelmissä ja älysovelluksissa ja uskoo, että näillä tulee olemaan keskeinen rooli tulevaisuuden ajoneuvoissa ja tieliikenneratkaisuissa. Ford investoi aktiivisesti uusiin mahdollisuuksiin sähköautoissa, itseohjautuvissa autoissa ja liikkumisen sujuvoittamisessa. ”Tulevaisuudessa olemme enemmän liikkuvuuden palveluja tuottava yhtiö, emmekä vain perinteinen autotalo”, toteaa Hannu Pärssinen.

Henry Fordin Säätiö on jo 70 vuotta ollut rakentamassa Suomen moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Se jakaa vuosittain merkittävän määrän apurahoja edistääkseen kyseisten alojen opetus- ja tutkimustyötä Suomessa.

Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Lahjoittaja voi ohjata vähintään 10 000 euron lahjoituksen haluamansa koulutusalan kehittämiseen. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun loppuun asti 2017.

Viimeksi päivitetty: 9.6.2017