Nokialta 100 000 euron lisälahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Nokia Oyj on päättänyt osallistua Oulun yliopiston meneillään olevaa varainhankintakampanjaan uudella 100 000 euron lahjoituksella. Yhtiö teki Oulun yliopistolle saman suuruisen lahjoituksen myös edellisvuonna. Nokia on ollut viime vuosina yksi yliopiston suurimpia tukijoita.

Nokia ja Oulun yliopisto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä siitä saakka, kun yhtiö aloitti toimintansa Oulussa. Tämän päivän yhteistyö liittyy 5G-radioteknologiaan ja tulevaisuuden langattomien palveluiden kehittämiseen. Yhteistyötä tehdään koulutuksessa ja yhdessä rahoitettujen tutkimushankkeiden kautta. Viimeisin yhteistyön avaus on Nokian Bell Labsin ja Oulun yliopiston uusi yhteinen tutkimuskeskus tulevaisuuden langattomien teknologioiden kehittämiseksi. Tähän liittyvä yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänä keväänä.

Nyt tehty lahjoitus kohdentuu tekniikan alalle. Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Lahjoittaja voi ohjata vähintään 10 000 euron lahjoituksen haluamansa koulutusalan kehittämiseen. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun 2017 loppuun asti.

Viimeksi päivitetty: 12.6.2017