Summer Sound Gardens: Kesän konserttielämys kasvitieteellisessä puutarhassa

Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään jo kolmatta kertaa elämyksellinen Music in Botanical -sarjan konsertti. Kasvihuoneissa Julia ja Romeo esiintyvät maanantaina 19.6. klo 18.00 unkarilainen kitarataiteilija Katalin Koltai, unkarilainen kapellimestari, nokkahuilisti ja säveltäjä Janos Bali ja harmonikkataiteilija Timo Kinnunen.

Illan ohjelmassa kuullaan monenlaista musiikkia: musiikkia 1500-luvulta nykypäivään, unkarin suuria säveltäjiä Ligetiä ja Bartokia, Vivaldia, japanilaista klassikkoa Takemitsua, modernin tangon mestaria Piazzollaa, filmimusiikkia, kesätansseja, improvisaatioita, Budapestin katutunnelmia, yksi kantaesitys ja monia muita klassikkoja.

Konsertin erikoisin ja harvinaisin soitin on Janos Balin kehittämä, huimia mahdollisuuksia tarjoava elektroninen puhallin nimeltään äänisorvi (sound-turner), jota nyt kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kasvitieteellisen puutarhan pyramidikasvihuoneet tarjoavat mielenkiintoisen ja erilaisen ympäristön sekä esiintyjille että yleisölle. Konsertin aikana yleisö voi liikkua kasvien lomassa tai istahtaa jakkaralle nauttimaan musiikista. Naisten pankki huolehtii aromikkaan kahvin tarjoilusta väliajalla.

Vuosittain näitä Music in Botanical -sarjan konsertteja tullaan järjestämään neljä kertaa. Seuraavat tämän vuoden huikeat kansainväliset konsertit ovat elokuussa ja marraskuussa. Musiikkisarjan taiteellisena johtajana toimii Timo Kinnunen.

Kaikki liput 10 euroa, käteismaksu.

 

Viimeksi päivitetty: 20.6.2017