University of Oulu, 2016

Sigrid Juséliuksen Säätiöltä 300 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Sigrid Juséliuksen Säätiö on tehnyt merkittävän 300 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteelliselle koulutusalalle.

”Olemme iloisia, että säätiömme voi olla mukana tukemassa Oulun yliopiston korkeatasoista lääketieteen tutkimusta. Yhteinen huolemme yliopistojen kanssa on julkisen tutkimusrahoituksen väheneminen. Tässä tilanteessa säätiöiden tuki tieteellisen tutkimuksen edistämiseksi on tärkeää”, kertoo toimitusjohtaja Christian Elfving Sigrid Juséliuksen Säätiöstä.

Kyseessä on Sigrid Juséliuksen Säätiön toinen lahjoitus Oulun yliopiston lääketieteen koulutusalalle valtion vastinrahaohjelman (v. 2014-2017) aikana. Lahjoitusten yhteissumma on huomattavat 600 000 euroa. Lisäksi säätiö lahjoitti vuonna 2011 Oulun yliopistolle 400 000 euroa, joten säätiön lahjoitusten kokonaissumma nousee miljoonaan euroon.

”Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia saamastamme tuesta. Lahjoitusvarojen ansiosta pystymme mm. tekemään avainrekrytointeja ja vahvistamaan tutkimuksen kärkihankkeitamme”, kertoo lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Kyösti Oikarinen.

Sigrid Juséliuksen Säätiön hallitus päätti jakaa vuonna 2017 yhteensä 2,2 miljoonan euron lahjoitukset lääketieteellistä tutkimusta harjoittaville yliopistoille. Lahjoituksia sai yhteensä kuusi yliopistoa.

Sigrid Juséliuksen Säätiö perustettiin vuorineuvos Fritz Arthur Juséliuksen (1855–1930) testamentilla hänen 11-vuotiaana kuolleen Sigrid-tyttärensä muistoksi. Säätiön tarkoituksena on tukea kansallista ja kansainvälistä lääketieteellistä huipputason tutkimusta. Säätiö on maan suurin yksityinen lääketieteellisen tutkimuksen tukija.

Oulun yliopiston Tule kasvamaan kanssamme –varainhankintakampanjan tulos on tähän mennessä yli 9,5 miljoonaa euroa. Kesäkuun 2017 loppuun mennessä yliopistolle tehdyt yksityiset lahjoitukset ovat oikeutettuja valtion vastinrahaan, joka vähintään kaksinkertaistaa tehdyn lahjoituksen arvon.

Lisätietoja:

Lahjoitukset Oulun yliopistolle