University of Oulu, 2016

Fortumilta 250 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Fortum Oyj lahjoittaa Oulun yliopistolle 250 000 euroa. Lahjoitus kohdennetaan tekniikan koulutusalalle.

Lahjoitus on osa yrityksen Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa. Fortum tekee yhteensä miljoonan euron lahjoituksen neljälle yliopistolle. Lahjoituksen saavat Oulun yliopiston lisäksi Aalto yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Åbo Akademi.

”Haluamme juhlistaa satavuotiasta Suomea katsomalla eteenpäin ja panostamalla Suomen keskeisimpään vahvuuteen eli osaamiseen”, sanoo Arto Räty, Fortumin yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja.

Oulun yliopisto on kiitollinen saamastaan tuesta. Meneillään olevan varainhankintakampanjan tulos on jo yli 9,5 miljoonaa euroa, ja valtion vastinrahoitus nostaa summan 20 miljoonaan euroon. Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden ennen kesäkuun 2017 loppua yliopistoille tekemiä lahjoituksia.

Yliopisto käyttää lahjoitusvarallisuutta erityisesti tutkimuksen fokusalueiden vahvistamiseen. Kertyneiden lahjoitusvarojen tuotosta jaetaan vuosittain miljoonia euroja tutkimushankkeille sekä rahoitetaan lukuisten asiantuntijoiden työtä.

Viimeksi päivitetty: 20.6.2017