THE-ranking: Oulun yliopisto 130 parhaan eurooppalaisen joukossa

Oulun yliopisto sijoittuu Euroopan yliopistojen joukossa sijalle 121-130 Times Higher Education –rankingin tuoreessa analyysissa. Suomalaisten yliopistojen joukossa sijoitus on kolmas Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston jälkeen.

THE World University Rankings arvioi kaikkiaan 400 eurooppalaista yliopistoa 13 eri kriteerillä. Arviointi perustui aiemmin kerättyyn dataan maailman 1000 parhaasta yliopistosta vuosilta 2016-2017. Maailman parhaiden yliopistojen joukossa Oulu sijoittui tuolloin sijaluvulle 201-250.

Times Higher Education -rankingissa arvioitiin eurooppalaisia yliopistoja viidessä eri kategoriassa; koulutus, tutkimus, sitaatiot, kansainvälisyys ja tutkimuksen yritysrahoitus. Opetuksen, tutkimuksen sekä sitaatioiden kunkin painoarvo oli 30 %.

Oulun yliopisto menestyi arvioinnissa erityisesti tutkimuksen sitaatioissa ja kansainvälisyydessä. Tieteenaloilla Oulun yliopisto menestyi parhaiten informaatioteknologiassa.

Euroopan yliopistojen rankingin kolme kärkisijaa menivät Iso-Britanniaan.

Times Higher Education of World University Rankings: Best universities in Europe 2017

Times Higher Education of World University Rankings

Viimeksi päivitetty: 22.6.2017