Oulun yliopiston luentosali L2 nimetään presidentti Martti Ahtisaaren mukaan

Oulun yliopiston luentosali L2 nimetään presidentti Martti Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Martti Ahtisaari -saliksi. Perinteinen massaluentosali koki muutama vuosi sitten täydellisen muodonmuutoksen, jonka tuloksena on kaikkea muuta: tuolirivit ovat vaihtuneet terasseiksi, joiden erikokoisissa pöydissä oppiminen tapahtuu yhdessä ja tekniikka tukee oppimista.

Presidentti Ahtisaari on tasa-arvoisten yhteisöjen ja konfliktien ehkäisemisen puolestapuhuja. Martti Ahtisaari -sali on esimerkki yhdenvertaisen toimintaympäristön luomisesta. Salissa opiskelijat, opettajat, tutkijat, kaikki yliopistoyhteisön jäsenet tai tahot sen ulkopuolelta voivat toimia yhdessä ja yhdenvertaisina, verkottuneesti ja kasvokkain. Monipuoliset tekniset ratkaisut yhdistettynä yhteisöllistä oppimista tukeviin tilaratkaisuihin tekevät luentosalista yliopiston moderneimman. Opetukseen voi osallistua niin salissa kuin maailman toiselta puolelta. Käytön rajana ovat vain käyttäjien rohkeus ja luovuus.

Presidentti Ahtisaari valmistui opettajaksi Oulun yliopistosta sen ensimmäisenä toimintavuotena vuonna 1959. Hän on yliopiston kunniatohtori, ja hänet nimettiin vuonna 1999 Oulun yliopiston ensimmäiseksi Vuoden Alumniksi. Vuonna 2008 presidentti Ahtisaarelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto.

Presidentti Ahtisaaren nimeä kantaa jo Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun yhteydessä toimiva Martti Ahtisaari Instituutti. Instituutti keskittyy presidentti Ahtisaaren elämäntyön keskeisiin kysymyksiin: kestävään kansainväliseen kasvuliiketoimintaan ja globaalin, verkottuvan talouden moniin kehityshaasteisiin.

Viimeksi päivitetty: 22.6.2017