University of Oulu, 2016

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiöltä merkittävä 500 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Riitta ja Jorma J. Takasen Säätiö sr on tehnyt merkittävän 500 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan tekniikan koulutusalalle.

Säätiö on tukenut Oulun yliopiston toimintaa myös aikaisimmilla lahjoituksillaan. ”Haluamme olla kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa ja erityisesti pohjoista Suomea”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma J. Takanen.

Jorma J. Takanen perusti säätiön vuonna 2004 yhdessä vaimonsa Riitta Takasen kanssa. Säätiö kantaa heidän nimeään ja sen tarkoituksena on tukea elinkeinoelämän ja erityisesti teknologiateollisuuden osaamista ja kehittämistä sekä edistää kansainvälistä kilpailukykyä pohjoisessa ja keskisessä Suomessa. Säätiö mm. tukee vuosittain korkeakouluissa opiskelevia myöntämällä apurahoja väitöskirjatutkimuksiin ja vaihto-opiskelujaksoille.

Oulun yliopisto on kiitollinen saamastaan tuesta. Yliopisto käyttää lahjoitusvarallisuutta erityisesti tutkimuksen fokusalueiden vahvistamiseen. Tekniikan alalla muun muassa älykkäät järjestelmät sekä kestävää kehitystä lisäävä tutkimus materiaali- ja konetekniikassa ovat strategisia kehittämiskohteita.

Lahjoitus nostaa yliopiston keräystuloksen yli 10 miljoonaan euroon, joka valtion vastinrahoituksen myötä kaksinkertaistuu. Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Lahjoittaja voi ohjata vähintään 10 000 euron lahjoituksen haluamansa koulutusalan kehittämiseen. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun loppuun asti 2017.

Lisätietoja:

Asiamies Jarmo Rankinen, Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö sr, puh. 040 5885 511

Yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopisto, puh. 0294 48 4026

Viimeksi päivitetty: 26.6.2017