Oulun yliopisto valmistautuu isännöimään vuoden 2018 UArctic-konferenssia

Oulun yliopisto valmistautuu isännöimään ensi vuonna merkittävää tieteellistä tapahtumaa, kun UArctic 2018 -konferenssi järjestetään 3.–7. syyskuuta 2018. Konferenssi järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston kanssa siten, että neljä ensimmäistä kongressipäivää pidetään Oulussa ja viimeinen päivä Helsingissä.

UArctic 2018 -konferenssin teemat keskittyvät Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden prioriteetteihin sisältäen YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Agenda 2030) ja Pariisin ilmastosopimuksen.

Konferenssi on toinen 2016 alkaneessa sarjassa, jonka ensimmäinen UArctic -konferenssi pidettiin Pietarin valtionyliopiston isännöimänä Pietarissa Venäjällä. Kongressi keräsi 450 osallistujaa UArctic-jäsenmaista ja muualta. Vuoden 2018 konferenssi on jo herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja sen odotetaan houkuttelevan saman verran kansainvälisiä osallistujaa. Merkitse päivä kalenteriin ja tule mukaan tähän jännittävään tapaamiseen Oulussa ja Helsingissä!

Springer Nature julkaisi Thule-instituutin tutkimuskoordinaattoreiden toimittaman kirjan

Springer Nature on julkaissut Springer Polar Series -sarjassaan kirjan nimeltä The Interconnected Arctic, joka perustuu UArctic 2016 -konferenssin esityksiin. Kirja esittelee valikoiman ajankohtaisia arktisia aiheita ja on tarkoitettu vetoamaan laajaan yleisöön tutkijoista päättäjiin. Kirjan ovat toimittaneet Kirsi Latola ja Hannele Savela, molemmat Thule-instituutista Oulun yliopistosta.

Kirja koostuu 31 kappaleesta, joista jokainen keskittyy konferenssissa esiteltyyn aiheeseen, kuten arktisen ympäristön ja yhteisöjen herkkyys, pitkäaikaisen inhimillisen kapasiteetin rakentaminen, arktinen turismi, arktinen turvallisuus ja tasa-arvoisuus arktisella alueella.

Kirja on Open Access-julkaisu, jota voi katsella ja ladata ilmaiseksi verkkosivulta tai SpringerLink alustan kautta.

Viimeksi päivitetty: 5.7.2017