THE –ranking sijoitti Oulun yliopiston 300 parhaan joukkoon

Tuore Times Higher Education –ranking 2018 sijoittaa Oulun yliopiston sijavälille 251-300 maailman parhaimpien yliopistojen joukossa.  THE –rankingissa oli mukana tänä vuonna 1102 parasta yliopistoa ympäri maailmaa.

Oulun yliopiston arviointipisteet nousivat lukuun ottamatta tutkimusta, joka laski hieman. Koulutus pysyi ennallaan. Sitaatioiden, ulkoisen rahoituksen ja kansainvälisyyden pisteet nousivat. Tästä huolimatta yliopiston sijoitusväli putosi edellisvuodesta, jolloin se oli 201-250.

Suomalaisyliopistoja nousi rankinglistalle yhteensä yhdeksän. Niiden joukossa Oulun yliopisto rankattiin neljänneksi.

Shanghain yliopiston rankinglistalla (ARWU) Oulun yliopisto sijoittui tänä vuonna sijavälille 401-500.

Times Higher Education –rankingin 2018 kärkisijoja hallitsivat entiseen tapaan Ison-Britannian yliopistot ja Yhdysvaltain yliopistot. Kärkisijan vei Oxfordin yliopisto (GB), jota seurasivat Cambridgen yliopisto (GB), Kalifornian Teknillinen korkeakoulu (USA) ja Stanfordin yliopisto (USA).

Times Higher Education -rankingissa opetuksen, tutkimuksen ja julkaisusitaatioiden painoarvo on kunkin 30 %. Opetukseen sisältyy maine muiden silmissä, akateemisen henkilöstön suhde opettajien määrään, tohtorin tutkinnot suhteutettuna alempiin tutkintoihin ja akateemiseen henkilöstöön sekä tulot suhteutettuna akateemisen henkilöstön määrään. Tutkimuksessa painaa erityisesti sen maine sekä lisäksi julkaisut ja tutkimusrahoitus. THE antaa kansainvälistymiselle painoarvon 7,5% ja ulkoiselle rahoitukselle 2,5%.

Times Higher Education World University Rankings 2018

Lisää yliopistorankingeista yliopiston sivuilla