Kuvassa Markku Juntti, Matti Latva-aho, Lauri Oksanen, Jouko Niinimäki, Jukka Riekki ja Jari Hulkkonen

Oulun yliopisto Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -ohjelmaan

Oulun yliopisto on valittu Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaan. Ohjelmassa mukana olevat yliopistot ja tutkimusorganisaatiot tekevät laajaa tutkimus-, koulutus-  ja innovaatioyhteistyötä Nokia Bell Labsin kanssa sekä luovat yhteistä näkemystä langattoman teknologian tulevaisuudesta. Ohjelmaan on kutsuttu 25 huippuyliopistoa eri puolilta maailmaa.

”Nokia Bell Labs on perustanut akateemisen kumppaniohjelman tuomaan parhaat yliopistot yhteen globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Oulun yliopisto on johtava tutkimusyhteistyökumppanimme, ja olemme iloisia saadessamme globaaliin verkkoomme vahvaa langattoman tietoliikenteen osaamista. Odotamme mielenkiinnolla uudenlaista yhteistyötämme”, Nokia Bell Labsin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen sanoo.

”Oulun yliopisto kuuluu langattoman tietoliikenteen tutkimus- ja innovaatioekosysteemin ytimeen. Teemme maailmanluokan tutkimusta, jonka vaikuttavuutta vahvistamme yhdessä merkittävien yhteistyökumppaneidemme kanssa. Oulun yliopistolle on hieno tunnustus olla osa Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -ohjelmaa. Nokialla ja Oulun yliopistolla on jo pitkä yhteinen historia, ja olemme ilahtuneita yhteistyön uudesta vaiheesta”, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -ohjelma kokoaa maailman huippututkijat mahdollistamaan tulevaisuuden teknologiamurroksia, jotka yhdistävät ihmisiä ja palveluja välittömässä ja mukautuvassa verkossa.  Tutkijoille ohjelma on erinomainen mahdollisuus päästä seuraamaan langattoman tulevaisuuden kehittämistä globaalissa yritystoiminnassa. Näin varmistetaan tieteellisen tutkimustiedon hyödynnettävyys tulevaisuuden langattoman teknologian sovelluksissa ja palveluissa. Yhteiskehittämisen avulla ja resursseja jakamalla voimat kootaan kunnianhimoisiksi hankkeiksi. Tutkimuksen ja johtajuuden kehittämisen lisäksi kumppanuusohjelma tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille. Suomesta Oulun yliopiston lisäksi ohjelmassa ovat mukana Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto.

Bell Labs on alun perin yhdysvaltalainen, elektroniikkaan ja tietojenkäsittelyyn keskittynyt tutkimus- ja kehitysorganisaatio. Vuoden 2016 yrityskaupan myötä se on nykyisin osa Nokia-konsernia.

Lisätietoja:
Oulun yliopisto
Akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho(a)oulu.fi
Professori Markku Juntti, markku.juntti(a)oulu.fi

Kuvassa: Nokia Bell Labs kävi esittelemässä Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaansa yliopiston johdolle. Tilaisuudessa mukana olivat (vasemmalta) professori Markku Juntti, CWC Radioteknologiat; akatemiaprofessori Matti Latva-aho, CWC Radioteknologiat; tutkimusjohtaja Lauri Oksanen, Nokia Bell Labs; rehtori Jouko Niinimäki; professori Jukka Riekki, tieto-ja sähkötekniikan tiedekunta ja johtaja Jari Hulkkonen, Nokian Oulun Bell Labs.

Viimeksi päivitetty: 25.9.2017